Γενί Σαφάκ: Η Τουρκία δεν κάνει πίσω θα φτάσει μέχρι Ρόδο τις έρευνες – Όσο μας βλέπουν παθητικούς θα συνεχίζουν…

Για ακόμα μία φορά βλέπουμε την χώρα μας να διασύρεται χωρίς να έχει ίχνος εθνικής περηφάνιας και αξιοπρέπειας. Η Ελληνική κυβέρνηση αρέσκεται μόνο στο επικοινωνιακό παιχνίδι με όπλο της τα συστημικά ΜΜΕ ώστε να συντηρήσουν την εικόνα στο εσωτερικό.

Διαβάστε επίσης: Aυτές είναι οι ελληνικές μάσκες με φίλτρα με δεκάδες παραγγελίες εξωτερικού

Σημερινό δημοσίευμα από την Τουρκική Γενί Σαφάκ αναφέρει και μάλιστα απόλυτα ξεκάθαρα ότι η Τουρκία και το Oruc Reis όχι μόνο δεν πρόκειται να κάνει πίσω αν η Ελλάδα δεν πάει με το κεφάλι κάτω να κάνει διαπραγμάτευση με τις συνθήκες που τις επιβάλλονται από ΕΕ και Τουρκία αλλά θα συνεχίσει έτσι κι αλλιώς και θα φτάσει μέχρι Ρόδο και Καστελόριζο.

Διαβάστε επίσης: Aυτές είναι οι ελληνικές μάσκες με φίλτρα με δεκάδες παραγγελίες εξωτερικού

«Η Άγκυρα δεν θα κάνει ένα βήμα πίσω και τα πλοία της που συνεχίζουν τις έρευνες και τις γεωτρήσεις τους στην Ανατολική Μεσόγειο, ειδικά το Oruç Reis, δεν θα επιστρέφουν από τις περιοχές τους», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, προχώρησε σε μια οργισμένη δήλωση σχετικά με την παρουσία γαλλικών αεροσκαφών στην Κύπρο.

«Η προσωρινή ή μόνιμη ανάπτυξη αυτών των αεροσκαφών στο νησί είναι αντίθετη προς τις συμφωνίες του 1960. Με αυτή τη στάση, η Γαλλία, που δεν είναι εγγυήτρια δύναμη στο νησί, ενθαρρύνει επικίνδυνα το ελληνοκυπριακό δίδυμο το οποίο είναι υπεύθυνο για τις τρέχουσες εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο», είπε ο Χαμί Ακσόι.

Διαβάστε επίσης: Aυτές είναι οι ελληνικές μάσκες με φίλτρα με δεκάδες παραγγελίες εξωτερικού

​Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ, «η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι είναι εκείνοι που προσπαθούν για την εξεύρεση λύσης» στην περιοχή.

Όπως φαίνεται πλέον χωρίς κανένα διπλωματικό μανδύα η Τουρκία κάνει πράξεις κάθε απειλή βήμα προς βήμα που έχει θέση μέχρι σήμερα. Τελικά το Oruc reis έχει βγει, κάνει έρευνες κανονικά εδώ και πολλές ημέρες και εντός ελληνική υφαλοκρηπίδας. Οι Τούρκοι ήδη έχουν κάνει προσπάθειες να προκαλέσουν Έλληνες νεκρούς με ατύχημα χωρίς πυρά. Συντηρούν την ισχυρή τους στάση στο Αιγαίο με τις συνεχόμενες ΝΑVTEX αλλά και με τα πολεμικά τους πλοία να αλωνίζουν. Διπλωματικά βάλλονται προς όλες τις κατευθύνσεις και σέρνουν την Ελλάδα σε ένα διάλογο και σε παθητική θέση. Από την άλλη μεριά η Ελλάδα έχει κρατήσει ένα χαμηλό προφίλ παθογενούς , ανίσχυρου κράτους. Παρακαλάει την Γερμανία για κυρώσεις που έχει λάβει ξεκάθαρη θέση υπέρ της συζήτησης και περισσότερο υπέρ της Τουρκίας. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε εχθές ότι η Ελλάδα μέχρι και τον Σεπτέμβριο δεν θα θέσει κανένα θέμα κυρώσεων σε Ευρωπαικό επίπεδο και χρησιμοποιεί στο έπακρο την δύναμη των συστηματικών ΜΜΕ εντός της Ελλάδας για να συντηρήσει το επικοινωνιακό της προφίλ.

Προφανώς η Τουρκία αντιλαμβάνεται ότι έχει να κάνει με μία χώρα που αντιμετωπίζει τα πάντα με μικροπολιτική αντίληψη κυματικών συμφερόντων μόνο και προσπαθεί το εκμεταλλευτεί στο έπακρο.

Leave A Comment