Θρίλερ με τουρκικό πλοίο στην Κω-Περίεργα μας τα λέει ο τούρκος πλοίαρχος

Σε αβαθή και σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από την ακτή Λάμπης της Κω έχει προσαράξει και παραμένει εκεί από χθες το φερόμενο ως καταδυτικό πλοίο «Alcatras», σημαίας Τουρκίας, με πέντε μέλη πληρώματος.

Σύμφωνα με δήλωση του πλοιάρχου, το πλοίο με τεχνικό εξοπλισμό είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Τούζλα στην Τουρκία με προορισμό την Αττάλεια, αλλά λόγω βλάβης του πηδαλίου βρέθηκε, όπως υποστηρίζει ο καπετάνιος, σε αυτό το σημείο.

Από το περιστατικό έχει προκληθεί ελεγχόμενη εισροή υδάτων στην πρύμνη του «Alcatras», ενώ περιπολικό σκάφος και ρυμουλκό κατευθύνθηκαν στο σημείο προς παροχή συνδρομής, όμως λόγω των τοπικών δυσμενών καιρικών συνθηκών αυτή δεν κατέστη δυνατή.

Συγκεχυμένες, πάντως, είναι οι πληροφορίες για το είδος του φορτίου που μετέφερε το τουρκικό σκάφος. Τη Δευτέρα έγινε γνωστό πως ο πλοίαρχος ισχυρίσθηκε ότι το πλοίο μεταφέρει σκάλες κι άλλα υλικά, και ότι συνεργάζεται με τις Αρχές. Ωστόσο, άλλες πηγές, τις οποίες επικαλούνται τοπικά μέσα ενημέρωσης στην Κω, τονίζουν πως ο καπετάνιος αρνείται οποιαδήποτε βοήθεια από τις ελληνικές Αρχές, ενώ δεν δέχεται να γίνει έλεγχος στα αμπάρια του πλοίου.

Στη χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας αναφέρονταν τα εξής:

«Προσάραξη πλοίου ”ALCATRAS” ξένης σημαίας στην Κω: Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κω, πρωινές ώρες σήμερα, για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση σκάφους, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον Άκρας Σκανδαρίου ν. Κω. Στην ανωτέρω περιοχή έσπευσαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου διαπίστωσαν ότι το φερόμενο ως καταδυτικό πλοίο ”ALCATRAS” σημαίας Τουρκίας, είχε προσαράξει σε αβαθή και συγκεκριμένα σε απόσταση περίπου 100m από την ακτή Λάμπης. Σύμφωνα με δήλωση Πλοιάρχου, στο ως άνω πλοίο, το οποίο είχε αποπλεύσει από τον λιμένα Τούζλα Τουρκίας με προορισμό τον λιμένα Αττάλειας Τουρκίας μεταφέροντας τεχνικό εξοπλισμό, επιβαίνουν συνολικά πέντε (05) αλλοδαποί μέλη πληρώματος, καλά στην υγεία τους, ενώ αιτία της προσάραξης είναι βλάβη πηδαλίου. Από το περιστατικό προκλήθηκε ελεγχόμενη εισροή υδάτων στην πρύμνη του πλοίου, ενώ περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Ρ/Κ ”ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡ” Ν.Π. 8481 με επιβαίνον στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κατευθύνθηκαν στο σημείο προς παροχή συνδρομής, η οποία όμως λόγω των τοπικών δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν κατέστη δυνατή. Το ”ALCATRAS” παραμένει προσαραγμένο χωρίς να έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση, ενώ εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο Τύπου».

Πηγή Φωτο:kosnews24.gr
Πηγη:zougla.gr

Leave A Comment