Ανεξέλεγκτη η Τουρκία – Πήγε να βυθίσει ελληνικό σκάφος λιμενικού και να ρίξει ελικόπτερο του ΠΝ

August 26, 2020
260 Views

Συνεχίζει τις προκλήσεις της η Τουρκία χωρίς να φαίνεται να μπορεί να την σταματήσει τίποτα. Αλωνίζει σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο από αέρα και θάλασσας δείχνοντας στους Έλληνες κατοίκους της των ακριτικών περιοχών ότι έχουν εγκαταλειφθεί από την Ελληνική κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης: Aυτές είναι οι ελληνικές μάσκες με φίλτρα με δεκάδες παραγγελίες εξωτερικού

Η Ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει το βιολί της με την παθογενή εξωτερική πολιτική της και τις ανιαρές διπλωματικές της κινήσεις σε διεθνές επίπεδο. Σε εσωτερικό επίπεδο η Ελληνική κυβέρνηση έχει περιοριστεί στην επικοινωνιακή πολιτική ταΐζοντας στους πολίτες με την κλασική “φρουτόκρεμα ενημέρωσης” πετυχαίνοντας στο 100% τον σκοπό της απόλυτης αποδοχής από ελληνικής μεριάς.

Το περιστατικό συνέβη εχθές στις 25/08/20 όταν ένα σκάφος αγνώστων στοιχείων με περίπου 80 άτομα επιβαίνοντες 25 ναυτικών μιλίων δυτικά της Χάλκης άρχισε να βυθίζεται. Στην περιοχή μετέβη ένα ελικόπτερο super puma του ελληνικού Πολεμικού ναυτικού και ένα σκάφος από το Κεντρικού Λιμεναρχείο της Ρόδου μαζί με δύτες.

Στην αρχή οι Τούρκοι τύφλωσαν το ελικόπτερο με ειδικού προβολής Leiser, θέλοντας να προκαλέσουν στο πιλότο του ελικοπτέρου σύγχυση αποπροσανατολισμού και λόγο του ότι πετούσε σε χαμηλό ύψος να το καταρρίψουν χωρίς πυρά. Ωστόσο ο Έλληνας πιλότος κράτησε την ψυχραιμία του και κατάφερε επιτυχώς την διάσωση ενός άντρα μαζί με το πλήρωμα διασωστών. Στη συνέχεια οι Τουρκικές προκλήσεις έγιναν ακόμα πιο έντονες και ακόμα πιο επικίνδυνες.
Η Τουρκική ακταιωρός έκανε έντονους ελιγμούς δημιουργώντας κυματισμούς στο σημείο κάνοντας δύσκολο το έργο του ελληνικού λιμενικού σκάφους και των δυτών. Οι Τούρκοι συνέχισαν με εχθρική διάθεση αποκαλύπτοντας πλήρως τις προθέσεις τους που δεν ήταν άλλοι από το να θέλουν Έλληνες νεκρούς.Στην συνέχεια το τουρκικό σκάφος εντός χωρικών υδάτων και εντός ελληνική υφαλοκρηπίδας έκανε προσπάθεια να εμβολίσει το ελληνικό λιμενικό σκάφος αρκετές φορές και πλέοντας προσπαθώντας επανειλημμένα τον εμβολισμό εντός ελληνικών χωρικών υδάτων πάνω από 1 ώρα .

Διαβάστε επίσης: Αυτή είναι η κάμερα ασφαλείας που λειτουργεί μόνη σαν να έχει δική της νοημοσύνη.

Το περιστατικό θεωρείται σοβαρό από την ελληνική μεριά και την στρατιωτική ηγεσία, κρούοντας μάλιστα τον κώδωνα του κινδύνου στην ελληνική κυβέρνηση και τονίζοντας την σοβαρότητα του θέματος. Οι Τούρκοι αποζητούν για δικούς τους λόγους νεκρά ελληνόπουλα που υπηρετούν σε ακριτικά σημεία με την ελληνική κυβέρνηση να σφυρίζει στο ίδιο τέμπο της ανιαρής διπλωματίας και να έχει για δεξή της χέρι τα ελληνικά ΜΜΕ που φροντίζουν ο ύπνος μας να είναι βαθύς.

Leave A Comment