Θα συνομιλήσουμε για “υφαλοκρηπίδα, ελληνικά νησιά αποστρατικοποιήσεις, εναέριο χώρο και θαλάσσια σύνορα”

Απορίες και ανησυχία προκαλούν οι δηλώσεις του εκπρόσωπου της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν στο Reuters. Χαρακτηριστικά είπε «Πιστεύω πως η σύνοδος κορυφής της ΕΕ έχει μια ευκαιρία για να έχουμε μια επανεκκίνηση στις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ. Είναι μια σημαντική ευκαιρία. Μπορούμε να έχουμε μια επανεκκίνηση εκεί. Και βλέπω αυτή την προθυμία από την πλευρά πολλών χωρών μελών της ΕΕ». «Οι εργασίες για να αποφασισθεί μια ημερομηνία για την επανάληψη των διερευνητικών συνομιλιών με την Ελλάδα συνεχίζονται, δήλωσε ακόμη ο Καλίν ισχυριζόμενος ότι οι συνομιλίες θα συνεχισθούν από εκεί που διακόπηκαν και θα επικεντρωθούν όχι μόνο σε ζητήματα υφαλοκρηπίδας και θαλάσσιων ορίων, αλλά και στα νησιά και τον εναέριο χώρο.»

Διαβάστε επίσης: Με αυτό το κουτί μπορείτε να βλέπετε τα πάντα δωρεάν.

Ο ίδιος δήλωσε πως πιστεύει ότι οι συνομιλίες θα έχουν θετικό αντίκτυπο και θα επικεντρωθούν επίσης σε πολιτικές διαβουλεύσεις και συνομιλίες μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των δύο πλευρών. «Και στα τρία αυτά πεδία, πιστεύουμε ότι θα κάνουμε καλή πρόοδο πολύ σύντομα», δήλωσε.

Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε ότι η Ελληνική μεριά δεν έχει απαντήσει επίσημα ούτε έχει διαψεύσει επίσημα στον διεθνή τύπο τα λεγόμενα του Ιμπραήμ Καλίν. Η ελληνική κυβέρνηση εδώ και αρκετό καιρό θέτει τις δικές τη απόψεις μόνο σε Ελληνικά μέσα ενημέρωσης για λαϊκή κατανάλωση εντός των συνόρων μας χωρίς να έχει κάνει ξεκάθαρες τις θέσεις της σε διεθνές επίπεδο τύπου. Έντονη είναι η ανησυχία των Ελλήνων λόγο της διαχρονικής μη έντιμης στάσης των ελληνικών κυβερνήσεων όλα αυτά τα χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Με αυτό το κουτί μπορείτε να βλέπετε τα πάντα δωρεάν.

Η Ελλάδα πρέπει να βγει και να διαψεύσει τον Ιμπραήμ Καλίν σε διεθνές επίπεδο και να θέσει και η ίδια δικά της θέματα διαπραγμάτευσης όπως οι Ελληνική μειονότητα στην Μικρά Ασία και την Κωνσταντινούπολη, Τουρκικές αποζημίωσης, Κυπριακό, Αυτονομία Ίμβρου και Τένεδου και πολλά άλλα. Οδεύουμε σε ήττα τεραστίων διαστάσεων και αυτό λόγο της αδιαφορίας αλλά και της κωλυσιεργίας των ελληνικών κυβερνόντων.

Leave A Comment