Θα είμαστε καλά παιδιά … Δεν θα ζητήσουμε κυρώσεις για την Τουρκία από την ΕΕ λέει ο πρωθυπουργός σαν να απολογείται στον Γερμανό ΥΠΕΞ

August 26, 2020
169 Views

Και ενώ ο σκοταδισμός στην Ελληνική ενημέρωση καλά κρατάει η χώρα μας συνεχίζει και γίνετε διεθνώς ρεζίλι με τον ίδιο τον πρωθυπουργό αυτή την φορά να γίνετε ο άνθρωπος που σκύβει το κεφάλι και λέει “Yes sir”.

Διαβάστε επίσης: Aυτές είναι οι ελληνικές μάσκες με φίλτρα με δεκάδες παραγγελίες εξωτερικού

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Γερμανικού περιοδικού Der Spiegel ο Νίκος Δένδιας ζητούσε μέχρι εχθές από τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας δημοσίως κυρώσεις για την Τουρκία. Ωστόσο ο Πρωθυπουργός της χώρας μας λίγο αργότερα ήρθε για να αδειάσει τον ίδιο τον υπουργό του και να διαβεβαιώσει σε κατ ιδίαν συζήτηση πως η Αθήνα δεν θα πιέσει την ΕΕ για άμεση επιβολή κυρώσεων στην Άγκυρα.

Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτός του ότι έδειξε στον Γερμανό υπουργό εξωτερικών ότι θα “είμαστε καλά παιδιά” και δεν θα θέσουμε άμεσα θέμα κυρώσεων για τις προκλήσεις της Τουρκίας. Τον διαβεβαίωσε ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει ούτε στο κοντινό μέλλον, με το προγραμματισμένο συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ στις 28/08/20 αλλά και ούτε στην σύνοδο κορυφής του Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε επίσης: Αυτή είναι η κάμερα ασφαλείας που λειτουργεί μόνη σαν να έχει δική της νοημοσύνη.

Με αυτή την κίνηση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ευνούχισε την διπλωματική ισχύ που προσπαθούσε να αποκτήσει ο ίδιος ο υπουργός του. Και δείχνει στην Γερμανία ότι είναι πρόθυμος να ευθυγραμμιστεί πλήρως με την γραμμή που χαράσσει η ίδια στην ΕΕ αλλά και να υπερασπιστεί πλήρως τα συμφέροντά της.

Συγκεκριμένα το Spiegel αναφέρει: «Σε τελική ανάλυση, σε μια συνομιλία με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών έλαβε το μήνυμα ότι η Αθήνα δεν θα πιέσει να επιβληθούν άμεσα κυρώσεις. Ο εκπρόσωπος εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Josep Borrell, έχει ήδη κληθεί από τα κράτη μέλη να καταρτίσει κατάλογο πιθανών κυρώσεων. Θα ήταν αρκετό για την ελληνική πλευρά, το αποτέλεσμα της συνομιλίας, εάν η Τουρκία σταματούσε τις έρευνες».

Μάλιστα το γερμανικό περιοδικό περιγράφει μία γενικότερη δυσαρέσκιά της γερμανικής κυβέρνησης με τον Νίκο Δένδια επειδή θεωρούν πως κρατά «σκληρή στάση» και «αρνείται τον διάλογο».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Spiegel: «Ο Γερμανός ΥΠΕΞ γινόταν όλο ένα και πιο δυσαρεστημένος με κάθε πρόταση του Έλληνα»

Χθες ο Νίκος Δένδιας είχε ζητήσει κυρώσεις από τον Γερμανό ΥΠΕΞ λέγοντας: «Προσβλέπουμε στην κατάρτιση καταλόγου κυρώσεων που έχει υποχρέωση να καταρτίσει ο κ. Μπορέλ και να παρουσιάσει στο επικείμενο άτυπο συμβούλιο, κυρώσεις που θα καταστήσουν σαφές ότι η συνεχιζόμενη τουρκική παραβατικότητα εάν συνεχιστεί θα επιφέρει συνέπειες. Ότι η ΕΕ είναι έτοιμη και πρόθυμη να υπερασπιστεί τα σύνορά της»

Τα ερώτημα πλέον είναι πότε θα πιέσει η Ελλάδα την ΕΕ για κυρώσεις στην Τουρκία; Έχει πραγματικά πρόθεση η ελληνική κυβέρνηση να απαιτήσει στήριξη από την ΕΕ; O Έλληνας πρωθυπουργός και η κυβέρνηση λένε την αλήθεια στον ελληνικό λαό;

Το ρόλο παίζουν τα ελληνικά ΜΜΕ που σιωπούν συστηματικά και συνεχόμενα;

Επιπλέον γίνεται φανερό πως η Γερμανία και η ΕΕ πιέζουν την Ελλάδα να πάει στον διάλογο με την Τουρκία «χαμένη από τα αποδυτήρια» αφού της αφαιρούν τόσο το «όπλο» των κυρώσεων, ενώ ταυτόχρονα την καλούν και σε αποκλιμάκωση μεταβιβάζοντας την ευθύνη πλέον και τυπικά στην χώρα μας βγάζοντας την ουρά τους απ έξω.

Leave A Comment