Τα χάνουμε όλα… Aποκαλυπτική επιστολή: H λίστα με τα «θέλω» Ερντογάν σε ΕΕ – Την έστειλε σε όλους τους Ευρωπαίους πλην Ελλάδας και Κύπρου

Συνεχίζει το buyling στην Ελλάδα και την Κύπρο ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που δυστυχώς απ΄ότι φαίνεται και θράσος έχει και θάρρος αλλά και πρόγραμμα αλλά και σθένος.

Δείτε επίσης: Η μοναδική ελληνική μάσκα που φτιάχνετε εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα. Το 90% των μασκών φτιάχνονται στο Πακιστάν, στην Ινδία και στην Κίνα. Στηρίζουμε την Ελληνική παραγωγή. 

Δυστυχώς για την χώρα μας ο Τούρκος πρόεδρος αποδεικνύεται σε έναν εμβληματικό ηγέτη για την χώρα του σε μία εποχή που οι Έλληνες κυβερνώντες αποδεικνύονται ανεπαρκείς.

Αυτοί την φορά ο Τούρκος πρόεδρος έστειλε επιστολή σε όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες με όλη την λίστα των θέσεων του εκτός από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Με την κίνηση αυτή δείχνει έμπρακτα σε όλη την ΕΕ ότι η υπόληψη της χώρας μας και των πολιτικών μας είναι ανεπαρκής για να διαπραγματευτεί τα συμφέροντά της και τις θέσεις της. Η πράξη αυτή του Τούρκου προέδρου δείχνει ότι η χώρα μας θα πράξει έτσι κι αλλιώς, ότι εντολή λάβει από την ΕΕ και την Αμερική χωρίς να θέσει όρια και απαιτήσεις. Έτσι ο Τούρκος πρόεδρος γνωρίζοντάς την Ελληνική πραγματικότητα στο απόλυτο παρακάμπτει την διαπραγμάτευση με την χώρα μας και πάει απ ευθείας σε διαπραγμάτευση με την ΕΕ για τα σύνορα της Ελλάδας και τα οικονομικά του συμφέροντα στην Ανατολική μεσόγειο.

Η επιστολή, σύμφωνα με ρεπορτάζ της κυπριακής εφημερίδας «Φιλελεύθερος», έχει σταλεί την παραμονή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 24ης Σεπτεμβρίου, το οποίο ως γνωστόν αναβλήθηκε και επαναπρογραμματίσθηκε για την 1η Οκτωβρίου.

Ο Ερντογάν παρουσιάζει το γνωστό τουρκικό αφήγημά του για την Ανατολική Μεσόγειο και ισχυρίζεται πως την ένταση την προκαλούν η Ελλάδα και η Κύπρος. Επί τούτου αναφέρθηκε στις δράσεις της Λευκωσίας από το 2003 και εντεύθεν (οριοθετήσεις, αδειοδοτήσεις, γεωτρήσεις). Κατηγορώντας Αθήνα και Λευκωσία, υποστήριξε πως αποσκοπούν στη «φυλάκιση» της Τουρκίας εντός του Κόλπου της Αττάλειας (Χάρτης της Σεβίλλης). Την ίδια ώρα, ο Τούρκος Πρόεδρος παρουσιάζεται ως «ειρηνοποιός» και αναφέρει πολλές φορές πως είναι έτοιμος για διάλογο με την Ελλάδα χωρίς προϋποθέσεις.

Δείτε επίσης: Η μοναδική ελληνική μάσκα που φτιάχνετε εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα. Το 90% των μασκών φτιάχνονται στο Πακιστάν, στην Ινδία και στην Κίνα. Στηρίζουμε την Ελληνική παραγωγή. 

Στην επιστολή Ερντογάν διατυπώνεται και η πρόταση για τον διαμοιρασμό του φυσικού αερίου στην Κύπρο χωρίς λύση Κυπριακού. Σύμφωνα με τον Ερντογάν, οι Τουρκοκύπριοι και οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να δημιουργήσουν έναν μηχανισμό συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένης μιας δίκαιης κατανομής των εσόδων από τους υδρογονάνθρακες, «ως συνιδρυτές της εκλιπούσας Κυπριακής Δημοκρατίας και συνιδιοκτήτες του νησιού». Προκειμένου να δημιουργηθεί ένας τέτοιος μηχανισμός συνεργασίας, δεν χρειάζεται να περιμένουμε τη διευθέτηση του Κυπριακού, αναφέρει ο Τούρκος Πρόεδρος, ο οποίος έσπευσε να εξηγήσει και το γιατί: «Επειδή και τα δύο μέρη στο νησί λειτουργούν μέσω διεθνών εταιρειών πετρελαίου στις αντίστοιχες περιοχές καθορισμένων αδειών τους. Μόνο οι δύο λαοί στο νησί πρέπει να αποφασίσουν από κοινού εάν θα αναστείλουν ή θα συνεχίσουν αυτές τις δραστηριότητες».

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο ηγετών η ΕΕ δεν μεταβίβασαν την επιστολή στην Ελληνική κυβέρνηση αλλά διέρρευσε το περιεχόμενό της από Ευρωπαϊκές πηγές σε ξένα ΜΜΕ. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι και η ίδια η ΕΕ δεν έχει σε ισότιμη υπόλιψη την χώρα μας και είναι αρκετά θετικά προσκείμενη προς την Τουρκία.

Δείτε επίσης: Η μοναδική ελληνική μάσκα που φτιάχνετε εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα. Το 90% των μασκών φτιάχνονται στο Πακιστάν, στην Ινδία και στην Κίνα. Στηρίζουμε την Ελληνική παραγωγή. 

Leave A Comment