Συγκρίναμε την άθλια μάσκα του κράτους που δόθηκε στα παιδιά μας με μία ελληνικής κατασκευής σωστή μάσκα Δείτε τα αποτελέσματα

Μετά το τεράστιο φιάσκο, με τις μάσκες που έδωσε η κυβέρνηση στου μαθητές της φετινής σχολικής χρονιάς. Μπήκαμε στον κόπο να την συγκρίνουμε με μία πραγματικά ποιοτική μάσκα και μάλιστα ελληνικής κατασκευής. Πριν περάσουμε όμως στα αποτελέσματα της σύγκρισης θα θέλαμε να αναφερθούμε σε κάποια πράγματα που διαπιστώνουμε ότι στην χώρα μας πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο και δυστυχώς δεν φαίνεται να αλλάζουν ποτέ.

Αυτή τη φορά τα θύματα της καιροσκοπίας (κράτους και ημέτερων παραγωγών) ήταν τα ίδια τα παιδιά μας. Είδαμε λοιπόν να δίνονται κάποιες μάσκες που μάλλον προοριζόταν για μικρά αερόστατα ή αλεξίπτωτα που όχι μόνο έχουν άθλια εφαρμογή αλλά είναι μέχρι και επικίνδυνες διότι έχουν μεγάλη διαπερατότητα και τεράστια πλέξη. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από το ύφασμα που δόθηκε περνάνε με πολύ άνεση όλα σχεδόν τα σωματίδια και δεν έχουν καμία υδροφοβη ιδιότητα, που σημαίνει ότι διαπερνάν και τα πτύελα αλλά και η υγρασία συσσωρεύετε πάνω της λόγο της αναπνοής.

Φυσικά η ποιότητα ενός προϊόντος από ότι φαίνεται μικρή σημασία έχει για κάποιους που διαχειρίζονται τα κρατικά κονδύλια και για παραγωγούς που πάνε χέρι χέρι με πολιτικά στελέχη. Με αφορμή λοιπόν όλα τα παραπάνω θα ήταν άδικο αν δεν αναφερόμασταν και στα καλά που κατέδειξε αυτή η κατάσταση με τις σχολικές μάσκες.

Στην Θεσσαλονίκη υπάρχει μία εταιρεία που παράγει αυτή τη στιγμή την ποιοτικότερη ίσως υφασμάτινη μάσκα και με το καλύτερο φίλτρο που βρήκαμε στην αγορά για πραγματική προστασία και άριστη εφαρμογή. Μάλιστα η Nikos Bogias Group είναι μία μικρομεσαία 100% ελληνική εταιρεία που μαζί με την εμπειρία Ελλήνων βιοτεχνών παράγει μία υφασμάτινα μάσκα και φίλτρο με υψηλό δείκτη προστασία και υδρόφοβες ιδιότητες τα οποία πλένονται και ξανά χρησιμοποιούνται πολλές φορές. Να σημειωθεί ότι η εν λόγο εταιρεία είχε δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο στην δύσκολη περίοδο του Μαρτίου και του Απριλίου που βίωσε η χώρα με δωρεές που ξεπέρασαν τις 4.000 μάσκες προς την αστυνομία, τα ταχυδρομεία ακόμα και δήμους και ειδικά τον δήμο Ωραιοκάστρου όπου πραγματοποίησε δωρεά ίσοι με τους δημοτικούς υπαλλήλους του. Μάλιστα να σημειωθεί ότι η εν λόγο εταιρεία δεν συμμετείχε σε κανένα κρατικό διαγωνισμό. Και ο Δήμος Ωραιοκάστρου που ωφελήθηκε από την δωρεά της συγκεκριμένης εταιρείας με τα δικά της κεφάλαια δεν μπήκε στον κόπο να ζητήσει ούτε καν προσφορά σύμφωνα με τον Διαχειριστή της εταιρείας, παίρνοντας μάσκες σύμφωνα με αναφορές των δημοτών από ελληνική βιοτεχνία στην οποία διατηρεί φιλικές σχέσεις στενό συγγενικό πρόσωπο της διοίκησης τους Δήμου.

Όλη η παραπάνω ελληνική πραγματικότητα είχε ως αποτέλεσμα να βιώσουμε όλον αυτόν τον τραγέλαφο με μόνα θύματα τα παιδιά μας. Εμείς μπήκαμε στον κόπο να συγκρίνουμε και τα δύο προϊόντα και τα αποτελέσματα ήταν πραγματικά καταλυτικά με την μάσκα της κυβέρνησης να μην έχει ούτε ένα σημείο υπεροχής. Το περίεργο και η απορία μας είναι γιατί δεν μπήκαν στον κόπο οι άνθρωποι του υπουργείου να επικοινωνήσουν με μία εταιρεία που κατασκευάζει ποιοτικό προϊόν; Και γιατί έστω δεν μπήκαν στον κόπο τουλάχιστον έστω να το αντιγράψουν;

Για όσους θέλουν να προμηθευτούν σωστές αξιόλογες μάσκες μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

Η σύγκριση των δύο προϊόντων

maska-kuvernisi-vs-lamazi.jpg

Crazy Napo

Leave A Comment