Ν. Δένδιας: Πήγε και καλά να ζητήσει Κυρώσεις στο συνέδριο Υπ. Εξωτερικών της ΕΕ και τελικά δεσμεύτηκε ότι θα τελειώσει το τζαμί στο Βοτανικό

Συνεχίζετε η εθνική ταπείνωση της χώρας μας ακόμα και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για το θέμα της Αγίας Σοφίας και τις προκλήσεις της Τουρκίας σε βάρος μας. Ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας στην χθεσινή συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ αναφέρθηκε στις Τουρκικές προκλήσεις αλλά και στις κυρώσεις που θα προτείνει για την απόφαση του Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί.

Διαβάστε επίσης : Κι όμως οι κάμερες ασφαλείας σας σώζουν από κλοπές και διαρρήξεις -Τι λένε οι στατιστικές

Κατά την διάρκεια της συνάντησης αποδέχθηκε πλήρως τόσο ο ίδιος, όσο και οι υπόλοιποι υπουργοί εξωτερικών ότι δεν θα αλλάξει κάτι και ότι δεν αφορά πολιτικό θέμα η αλλαγή της Αγίας Σοφίας. με τα λεγόμενά του να είναι συγκεκριμένα. «Το Συμβούλιο για λογαριασμό της ΕΕ, ξεκάθαρα μετά από δική μας απαίτηση, γιατί δεν ήταν αυτή η αρχική έκφραση στο ανακοινωθέν, εκδήλωσε την καταδίκη και την απαίτησή του να αλλάξει απόφαση», σημείωσε ωστόσο και πρόσθεσε πως η UNESCO είναι αυτή που πρέπει να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία.

Φυσικά στην συνέχεια της συνάντησης καλεστεί ο ίδιος από τους ομολόγους του να δεσμευτεί για την αποπεράτωση του τζαμιού στο Βοτανικό με τον ίδιο να δηλώνει συγκεκριμένα.

Διαβάστε επίσης : Κι όμως οι κάμερες ασφαλείας σας σώζουν από κλοπές και διαρρήξεις -Τι λένε οι στατιστικές

“Δεν θα γίνει επειδή το ζητάει η Τουρκία, αλλά επειδή πρέπει οι μουσουλμάνοι να έχουν κάπου να προσεύχονται στην Αθήνα. «Αυτό είναι θέμα της ελληνικής εσωτερικής έννομης τάξης, απόφαση της συντεταγμένης ελληνικής πολιτείας, που ο πρωθυπουργός δήλωσε πως θα την πραγματοποιήσει επειδή είναι απόφαση της συντεταγμένης ελληνικής πολιτείας, όχι επειδή το ζητάει η Τουρκία», σημείωσε καταληκτικά.

Προφανώς οι κυρώσεις της ΕΕ και της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας όπως διαφαίνεται πεντακάθαρα πλέον είναι ακόμα ένα επικοινωνιακό παιχνίδι μόνο για εσωτερική κατανάλωση.

Leave A Comment