ΟΡΓΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ στις ΡΩΣΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ!Ετοιμάζονται για κάτι;..

Μια ποικιλία από εναέρια τηλεχειριζόμενα οχήματα με βάση τα πλοία του ρωσικού στόλου αναπτύσσει η Μόσχα, δήλωσε ο Στρατηγός Ιγκόρ Κοζίν στο Russia Today, την Δευτέρα.

«Μια από τις κατευθύνσεις που έχουν οι ειδικοί στα σχεδιαστήρια είναι η ανάπτυξη μη επανδρωμένων αεροσκαφών με έδρα τα πλοία» δήλωσε ο αρχηγός της ναυτικής αεροπορίας, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένες λεπτομέρειες.

Η ανάπτυξη αυτή των drones αποτελεί μέρος του εκσυγχρονισμού της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας με νέα μοντέλα, σε αντικατάσταση παλαιών.

«Συγκεκριμένα οι πτέρυγες των αεροπλανοφόρων θα πάρουν MiG-29K και MiG-29KUB μέσα στο 2017-2020,» εξήγησε ο Κοζίν.

Τα MiG-29K και MiG-29KUB είναι μαχητικά 4ης γενιάς με μεγάλο βαθμό αεροδυναμικότητας και όπλα υψηλής ακρίβειας, αλλά δεν θα είναι οι μόνες αλλαγές στον στόλο της Ρωσίας

Τα ελικόπτερα Ka-29 θα αλλαχθούν με τα νεότερα επιθετικά Ka-52K και συνολικά το ρωσικό ναυτικό θα παραλάβει περίπου 100 νέα αεροσκάφη.

Στη παρούσα φάση το «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ είναι το μοναδικό αεροπλανοφόρο της Ρωσίας. Βρίσκεται στην ανατολική Μεσόγειο στο πλαίσιο των επιχειρήσεων στην Συρία και μεταφέρει μαχητικά Su-33 και ελικόπτερα Ka-27 για ανθυποβρυχιακές αποστολές.

Πάντως σε αντίθεση με άλλα αεροπλανοφόρα της δύσης, το Κουζνέτσοφ είναι και πυραυλοφόρο καταδρομικό ενώ το μειονέκτημά του σε σχέση με τα αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ είναι πως χρησιμοποιεί συμβατική μηχανή και όχι πυρηνοκίνητη.

Πηγή:voicenews.gr

Loading...

Leave A Comment