Οι ίδιοι οι Έλληνες είναι οι πιο θερμοί υποστηριχτές της Τουρκίας

Μέσα στον αναβρασμό της εποχής και με την Τουρκία να έχει αλλάξει πλέον τον χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε Τζαμί, ακούμε και βλέπουμε καθημερινά χιλιάδες σχόλια αντίδρασης και αγανάκτησης. Η πραγματικότητα όμως και τα νούμερα που λένε πάντα την αλήθεια δείχνουν εντελώς διαφορετικά τα πράγματα.

Διαβάστε επίσης : Κι όμως οι κάμερες ασφαλείας σας σώζουν από κλοπές και διαρρήξεις -Τι λένε οι στατιστικές

Εδώ και χρόνια η Τουρκία έχει μία άκρως προκλητική στάση απέναντι στην χώρα μας που πολλές φορές έχει ξεπεράσει τα όρια μία καλής γειτνίασης. Δεν ήταν μάλιστα λίγες οι φορές που η Τουρκική πολιτική έφτασε να είναι τόσο πιεστική που έκανε την χώρα μας και τους πολιτικούς μας άρχοντες να μοιάζουν σαν έρμαιο χωρίς καμία εθνική αξιοπρέπεια. Ωστόσο ο λαός από την μεριά του πολλές φορές μέσω του facebook και άλλων πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης δείχνει ένα δυναμισμό αντίδρασης που όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι η πραγματική συλλογική εικόνα.

Διαβάστε επίσης : Κι όμως οι κάμερες ασφαλείας σας σώζουν από κλοπές και διαρρήξεις -Τι λένε οι στατιστικές

Σύμφωνα λοιπόν με τον Ο Αιντεμιρ Άγι -σύμβουλος τουρισμού του δήμου Αδριανούπολης δήλωσε πως τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει μεγάλη εξέλιξη στον τουρισμό για ψώνια στην Αδριανούπολη.
και οι πιο θερμή υποστατικές αυτού είναι οι Βούλγαροι και οι Έλληνες με τους Έλληνες να έχουν ξεπεράσει μόνο πέρσι τους 900.000

Μπορείτε να δείτε εδώ τα στοιχεία για όσους θέλουν αν πιστεύουν ότι οι Έλληνες αντιδρούν. https://www.haberler.com/edirne-de-alisveris-turizmi-din-turizmini-gecti-13204492-haberi/

Φυσικά οι Έλληνες όχι μόνο επισκέπτονται την Τουρκία αλλά της αφήνουν και ένα αρκετά μεγάλο ποσό ώστε να μπορεί να έχει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη. Περισσότερα από 500 εκατ. ευρώ ξόδεψαν οι Έλληνες το διάστημα 2016-18 για τα ταξίδια τους στην Τουρκία, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας. Ιδιαίτερα για το 2018, όπως δείχνει η ροή των δαπανών, το ύψος των χρημάτων που έδωσαν οι Έλληνες κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους στη γειτονική χώρα, κινήθηκε πέριξ των 120 εκατ. ευρώ. Η εν λόγω δαπάνη, συγκαταλέγεται μέσα στις 3 υψηλότερες δαπάνες των Ελλήνων στην Τουρκία, σε ετήσια βάση, από το 2005 και μετά. Το 2010 οι δαπάνες έφθασαν στον αριθμό ρεκόρ των 143,6 εκατ. ευρώ.

Μπορείτε να δείτε εδώ τα στοιχεία για όσους θέλουν αν πιστεύουν ότι οι Έλληνες αντιδρούν. https://www.economistas.gr/oikonomia/7428_miso-dis-stin-toyrkia-afisan-oi-ellines-toyristes

ο Ελληνικός λαός όμως επειδή είναι πάντα έτοιμος να υπερασπιστή την εθνική του περηφάνια φρόντισε να στείλει και σε Τουρκικές τράπεζες τα λεφτά του ώστε αν γίνει καμία στραβή μη βρεθεί και χωρίς να έχει στον ήλιο μοίρα.

Διαβάστε επίσης : Κι όμως οι κάμερες ασφαλείας σας σώζουν από κλοπές και διαρρήξεις -Τι λένε οι στατιστικές

Ο βοηθός Γενικού Διευθυντή και Υπεύθυνος για την Private Akbank, Σαλτίκ Γκαλάταλι, ανέφερε στη Ζαμάν ότι «πέρυσι εξασφαλίσαμε είσοδο χρημάτων 400 εκατ. δολαρίων. Τώρα πλέον μεγαλώνουμε φέρνοντας χρήματα από το εξωτερικό».Όπως τονίζεται, μεταξύ των χωρών από τις οποίες έρχονται χρήματα βρίσκεται και η Ελλάδα, η οποία αντιμετωπίζει κρίση.

Μπορείτε να δείτε εδώ τα στοιχεία για όσους θέλουν αν πιστεύουν ότι οι Έλληνες αντιδρούν. https://www.newsbeast.gr/financial/arthro/790717/ellines-stelnoun-ta-lefta-tous-stin-tourkia

Φυσικά μέσα στην τόσο τεράστια αντίδραση των Ελλήνων είναι μάλλον περιττό να αναφερθούμε στις αφίξεις των Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη που μόνο το 2019 έσπασαν ρεκόρ με περισσότερους από 700.000 Έλληνες να πηγαίνουν εκεί.

Ένα ακόμα στοιχείο που δείχνει την τρομερή Ελληνική αντίδραση είναι και τα Τουρκικά προϊόντα που καταναλώνονται από Έλληνες που ξεπερνούν τα 3δις τζίρο στην Ελληνική αγορά.

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Leave A Comment