Σεξ: Οι ερωτογενείς ζώνες στο σώμα του άνδρα και της γυναίκας

December 31, 2016
511 Views

Η Ερωτογενης ζώνη είναι μια περιοχή του σώματος, της οποίας ο ερεθισμός συντελεί σημαντικά στη συνολική σεξουαλική διέγερση. Αποτελεί δηλαδή περιοχή συγκέντρωσή και πύλη εισόδου αυτών των ερεθισμάτων που είναι απαραίτητα για τη διέγερση. Με αυτή την έννοια, ο ρόλος τους στην ικανότητα του ανθρώπου να διεγείρεται σεξουαλικά είναι καθοριστικός.
Γράφει ο Ζήσης Παπαθανασίου
Επ. Καθηγητής Γυναικολογίας – Σεξολόγος
Διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου

Οι ερωτογενείς ζώνες διακρίνονται σε πρωτεύουσες και δευτερεύουσες.

Οι Πρωτεύουοες ερωτογενείς ζώνες για τον άντρα είναι το πέος, ιδιαίτερα η περιοχή της βαλάνου και για τη γυναίκα το αιδοίο, ιδιαίτερα η κλειτορίδα και ο κόλπος.

Οι Δευτερεόουσες ερωτογενείς ζώνες είναι τα υπόλοιπα γεννητικά όργανα, η περιοχή γύρω από τον πρωκτό, τα χείλη και όλη η σωματική επιφάνεια, κυρίως ο λαιμός, οι εσωτερικές επιφάνειες των χεριών

οι πλάγιες επιφάνειες του κορμιού, οι θηλές των μαστών, η πλάτη και οι εσωτερικές επιφάνειες των μηρών. Η ευαισθησία αυτών των περιοχών διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Βασική διαφορά ανάμεσα στις πρωτεύουσες και τις δευτερεύουσες ερωτογενείς ζώνες είναι ότι ο ερεθισμός μιας πρωτεύουσας ερωτογενούς ζώνης μπορεί να οδηγήσει σε οργασμό. Αντίθετα, ο ερεθισμός μιας δευτερεύουσας ερωτογενούς ζώνης μπορεί να οδηγήσει σε ερωτική διέγερση, όχι όμως σε οργασμό.

Σημαντικές ερωτογενείς ζώνες και για τα δύο φύλα, είναι το στόμα και ο πρωκτός.

Πηγ:boro.gr

Loading...

Leave A Comment