Ο Μητσοτάκης χαρίζει Θάλασσα σε όλους και ήρθε και η Αλβανία να πάρει και αυτή ότι απέμεινε -και να θέσει θέμα AOZ

Μετά από τις συμφωνίες που έχει ολοκληρώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με Ιταλία και Αύγυπτο και μετά από τα εθνικά εγκληματικά λάθη που έχουν γίνει. Ήρθε και η Αλβανία με την σειρά της να πάρει το κάτι της παραπάνω.

Διαβάστε επίσης: Aυτές είναι οι ελληνικές μάσκες με φίλτρα με δεκάδες παραγγελίες εξωτερικού

Η Ελλάδα στην συμφωνία με την Ιταλία και την Αίγυπτο έχει χαρίσει στον βωμό του να υπογράψει ΑΟΖ 4.600 τετραγωνικά χιλιόμετρα από την ΑΟΖ της. Έχει δηλαδή χάσει περίπου 7% στο σύνολο της από την θαλάσσια της συνοριογραμμή.

Παρόλο που στην Ελλάδα τα ελληνικά ΜΜΕ έχουν φροντίσει να πήσουν τους πάντες ότι κερδίζουμε στο διπλωματικό παιχνίδι της περιοχής και πως η Ελλάδα γίνετε ισχυρότερη. Η πραγματικότητα είναι εντελώς αντίθετη. Η Ελλάδα μίκραινε κατά πολύ μάλιστα και το αποτέλεσμα στον βωμό των πολιτικών συμφερόντων απλά περιτυλιγμένο με επικοινωνιακό μανδύα και προασπιστές αυτών των εγκλημάτων τα μεγάλα ΜΕ της χώρας.

Διαβάστε επίσης: Aυτές είναι οι ελληνικές μάσκες με φίλτρα με δεκάδες παραγγελίες εξωτερικού

Αυτό όμως στον διεθνές γίνεστε έχει γίνει αντιληπτό και μάλιστα από όλους, παρόλο που στην Ελλάδα οι πολίτες ακόμα πανηγυρίζουν. Σήμερα κιόλας η Αλβανία μέσω ανακοίνωσης της θέλοντας να δείξει ότι είναι κοντά στην χώρα μας, και ταυτόχρονα να απλώσει και αυτή το χέρι βλέποντας ότι η Ελλάδα χαρίζει ΑΟΖ και συνοριογραμμή με την σειρά της θέτει θέμα επανασυμφωνίας ΑΟΖ.

Η Αλβανία λέει ότι «η Ελλάδα, όπως κάθε άλλο κράτος μέλος της Συμφωνίας του Θαλάσσιου Δικαίου (UNCLOS) του Montego Bay -1982, όπου το επιτρέπει η Γεωγραφία και δεν παραβιάζονται τα κυρίαρχα δικαιώματα ενός άλλου κράτους, χαίρει του δικαιώματος διεύρυνσης των χωρικών του υδάτων, βάση των προβλέψεων του UNCLOS», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας.

Στην ανακοίνωση του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών, σημειώνεται, επίσης, ότι η Αλβανία και η Ελλάδα ως γειτονικές χώρες, οι οποίες μοιράζονται θαλάσσιες ζώνες, «είναι δεσμευμένες στην επίτευξη μιας νέας συμφωνίας για την ΑΟΖ, σε πνεύμα κατανόησης και αμοιβαίου οφέλους, στηριζόμενες στις αρχές και κανονισμούς του δικαίου της θάλασσας, της διεθνούς εμπειρίας και σεβόμενες την απόφαση του αλβανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου», το οποίο, όπως είναι γνωστό, ακύρωσε την προηγούμενη Συμφωνία μεταξύ των δύο κυβερνήσεων του 2009.

Διαβάστε επίσης: Aυτές είναι οι ελληνικές μάσκες με φίλτρα με δεκάδες παραγγελίες εξωτερικού

Δυστυχώς για ακόμα μία φορά η Ελληνική κυβέρνηση αποδεικνύεται ότι στηρίζετε μόνο στην επικοινωνιακή της εικόνα την οποία έχουν φροντίσει τα Ελληνικά μεγάλα ΜΜΕ να διατηρήσουν ακέραια ακόμα και μετά από τεράστια εθνικά εγκλήματα.

Leave A Comment