Μετά την μυστική συνάντηση Γερμανίας- Ελλάδας – η Τουρκία Ξεκινάει με NAVTEX γεωτρήσεις στην Μεσόγειο… Ευτυχώς που τους επιβάλαμε αυστηρές κυρώσεις…

Μετά από το πολιτικό σφυροκόπημα της Τουρκίας συνεχίζει να ασελγεί σε βάρος της χώρας μας. Μόλις μία μέρα μετά από την μυστική συνάντηση που είχαν στο Βερολίνο και μόλις λίγα 24ωρα πριν από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στον απόηχο της απόφασης Ερντογάν για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Η Τουρκία εξέδωσε ΝAVTEX με την οποία καταλαμβάνει τρομερά μεγάλο στα νοτιοδυτικά της Κύπρου.

Διαβάστε επίσης : Κι όμως οι κάμερες ασφαλείας σας σώζουν από κλοπές και διαρρήξεις -Τι λένε οι στατιστικές

Να σημειωθεί ότι στην συνάντηση που χώρα μας εκπροσωπήθηκε από την υπεύθυνης Ευρωπαϊκών Θεμάτων του Μεγάρου Μαξίμου, Ελένης Σουρανή, τον σύμβουλο εξωτερικής πολιτικής της ‘Ανγκελα Μέρκελ, Γιαν Χέκερ και ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν ήταν μυστική και δεν κρατήθηκαν πρακτικά ούτε εκδόθηκε δελτίου τύπου με τι ακριβώς συζητήθηκε και τι ακριβώς συμφωνήθηκε.

Χωρίς να έχουν περάσει ούτε καν 48 ώρες η Τουρκία θέλοντας να συνεχίσει τον διεθνή εξευτελισμό της χώρας μας εξέδωσε NAVTEX με την οποία καταλαμβάνει συγκεκριμένα τις παρακάτω συντεταγμένες και αποκλείει την περιοχή για γεωτρήσεις για 1 μήνα και 2 ημέρες από το ερευνητικό πλοίο “ΓΙΑΒΟΥΖ”.

Διαβάστε επίσης : Κι όμως οι κάμερες ασφαλείας σας σώζουν από κλοπές και διαρρήξεις -Τι λένε οι στατιστικές

NAVTEX 0950/20
TURNHOS N/W : 0950/20
MEDITERRANEAN SEA
1. DRILLING OPERATIONS, BY YAVUZ, ERTUGRUL BEY, OSMAN BEY AND ORHAN BEY BETWEEN 18 JUL-18 AUG 20 IN AREA BOUNDED BY;
34 06.13 N – 031 45.73 E
34 06.13 N – 031 57.80 E
33 56.18 N – 031 57.80 E
33 56.18 N – 031 45.73 E
WIDE BERTH REQUESTED.
2. ALL VESSELS ARE STRONGLY ADVISED NOT TO ENTER TO THIS AREA.
3. CANCEL THIS MESSAGE 182059Z AUG 20.

Η Ελληνική κατρακύλα από ότι φαίνεται δεν σταματάει εδώ αφού όπως αναφέρει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλο στην ανακοίνωσή του κάνει λόγο για διαμοιρασμό….

Διαβάστε επίσης : Κι όμως οι κάμερες ασφαλείας σας σώζουν από κλοπές και διαρρήξεις -Τι λένε οι στατιστικές

«Εμείς είμαστε έτοιμοι για διάλογο με όλους στην ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Άλλωστε με την Ελλάδα, έπειτα από την τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου μας με τον κ. Μητσοτάκη, έχουμε ξεκινήσει και πάλι εδώ ένα διάλογο. Γνωρίζετε ο σύμβουλος του Προέδρου και εκπρόσωπός του Ιμπραχίμ Καλίν και κάποιοι συνάδελφοί μας του ΥΠΕΞ ήταν στο Βερολίνο και πραγματοποίησαν τριμερή συνάντηση με Ελλάδα, Γερμανία και Τουρκία», ανέφερε ο Τσαβούσογλου και προσέθεσε τα εξής:

«Ο Ιμπραχίμ Καλίν και οι συνάδελφοί μας μας πήραν και μας ενημέρωσαν. Τελικά αν υπάρχει θέληση μπορεί να γίνει διάλογος».

Σύμφωνα με τον ίδιο «με διάλογο μπορούμε να επιλύσουμε αυτά τα ζητήματα. Εμείς συμφωνούμε για συνεργασία και διαμοιρασμό αλλά είμαστε εναντίον στη μονομερή επιβολή κυρώσεων. Δεν θα λυγίσουμε σε αυτό. Έχουμε και αποφασιστικότητα και καλή πρόθεση αλλά και με αυτή την έννοια έχουμε και ευελιξία στο θέμα της συνεργασίας»

Leave A Comment