H πιο τοξική ουσία για τα παιδιά μας την έχουμε μέσα στο σπίτι μας και την φέρνουμε συχνά σε επαφή με αυτά.

September 2, 2020
1,260 Views

Σάλο προκαλεί η είδηση της huffingtonpost με τον θάνατο ενός 26 χρονου άντρα που πέθανε από την κατάποση υδραργύρου, 4 χρόνια μετά και ενώ βρισκόταν όλη αυτή την διάρκεια σε κόμμα. Ο 26 χρονος άντρας είχε φάει ένα σάντουιτς στο οποίο ένας συνάδελφός του με το ψευδώνυμο Κλάους του έριξε μέσα σε αυτό μία σταγόνα υδράργυρο. Το αποτέλεσμα ήταν ο άτυχος άντρας να χάσει την όρασή του μέσα σε λίγες ώρες και στην συνέχεια να χάσει και την ακοή του και μέσα σε μόλις δύο 24ώρα να πέσει σε κόμμα για 4 χρόνια μέχρι που τελικά εξέπνευσε.

Η είδηση αυτή προκάλεσε σάλο στην Γερμανία με αποτέλεσμα ο υδράργυρος να θεωρείτε παράνομος όταν είναι σε κατοχή ιδιώτη. Επίσης θεωρείτε τοξικός και απαιτείται μία σειρά από πρωτόκολλα ασφαλείας για την χρήση του σε βιομηχανίες και παραγωγικέ μονάδες.

Ο Κλάους συνελήφθη τον Μάιο του 2018, όταν πλάνα από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης τον έδειξαν να βάζει μια ύποπτη ουσία σε σάντουιτς συναδέλφου στο χώρο εργασίας τους στην πόλη Schloß Holte-Stukenbrock. Ο εναγόμενος, ο οποίος άσκησε έφεση εναντίον της ετυμηγορίας. Ο Κλάους είχε δηλητηριάσει και τα τρόφιμα δύο ακόμα συναδέλφων του με υδράργυρο και άλλες ουσίες, αφήνοντας έναν σε κώμα και άλλους δύο με σοβαρή νεφρική ανεπάρκεια.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα εδώ και αρκετά χρόνια να έχει απαγορευτεί η χρήση του θερμόμετρο υδραργύρου, και ειδικά σε μωρά παιδιά. Η ποσότητα που έχει μέσα ένα απλό θερμόμετρο υδραργύρου, είναι ικανή να σκοτώσει έναν ενήλικο άντρα ή και να του προκαλέσει μόνιμες σοβαρές βλάβες. Πόσο μάλλον σε ένα μωρό παιδί.

Ο υδράργυρος είναι ένα τοξικό βαρέο μέταλλο που μπορεί να προκαλέσει ανυπολόγιστες βλάβες ακόμα και τον θάνατο και ακόμα και σε απλή επαφή με γυμνά χέρια.

Ο Κλάους φαίνεται ότι είχε αφαιρέσει τον υδράργυρο από κάποια θερμόμετρα και τον χρησιμοποίησες σαν όπλο κατά των συναδέλφων του.

Σήμερα όλοι οι ειδικοί προτείνουν πλέον τα θερμόμετρα υπερύθρων ή τα ηλεκτρονικά θερμόμετρα για ασφαλής μετρήσεις χωρίς κανένα κίνδυνο. Φυσικά όλοι πολλές φορές έχουμε αναρωτηθεί κατά πόσο είναι ασφαλής οι ενδείξεις τους και αρκετοί από εμάς έχουμε πέσει θύματα ψευδών ενδείξεων. Επίσης μία ακόμα ανησυχία των γονέών είναι και κατά πόσο οι υπέρυθρες που χρησιμοποιούν τα θερμόμετρα πιστόλια είναι ακίνδυνα προς τα βρέφη και τα μικρά παιδιά.

Πλέον καταρρίπτεται ο μύθος περί βλαβερής υπέρυθρης ακτινοβολίας, διότι έχει αποδειχθεί και επιστημονικά ότι οι υπέρυθρη ακτινοβολία όχι μόνο δεν είναι βλαβερή αλλά είναι και ευεργετική. Αυτό που κάνει ένα θερμόμετρο λιγότερο ευεργετικό είναι το laser που διαθέτουν αρκετά από αυτά. Συνεπώς άλλο το Laser άλλο η υπέρυθρη ακτινοβολία. Η συμβουλή που δίνουν οι επιστήμονες του κλάδου είναι να αποφεύγονται τα θερμόμετρα με το laser, αν και η ποσότητα της ακτινοβολίας ακόμα και του laser είναι απειροελάχιστη και πολύ πιο ακίνδυνη από τα θερμόμετρα υδραργύρου.

Επίσης μία ακόμα δυσκολία που θα καταλάβουν όλοι οι γονείς, είναι να κάτσει το παιδί ήσυχα και ακίνητο με το θερμόμετρο στην μασχάλη. Το σημείο που υπάρχει ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι για το θερμόμετρο υδραργύρου είναι όταν σπάσει επάνω στο σώμα ενός μικρού παιδιού.

Ένα δεύτερο σημείο για την σωστή επιλογή του κατάλληλου θερμόμετρου είναι η αξιοπιστία των μετρήσεων. Εδώ δυστυχώς δεν μπορούμε να σας δώσουμε κάποιες συμβουλές παρά μόνο την προσωπική μας εμπειρία σαν γονείς ενός βρέφους και ενός 6,5ετών αγοριού. Εμείς ψάχνοντας με αυτά τα στάνταρ βρήκαμε δεκάδες θερμόμετρα από 9 ευρώ μέχρι και 99 ευρώ μέσα σε πασίγνωστη πλατφόρμα. Επιλέγοντας όπως όλοι την φθηνότερη λύση λύση που βρήκαμε εντός της γνωστής πλατφόρμας διαπιστώσαμε δυστυχώς ότι πετάξαμε  κάποια ευρώ. Στην συνέχεια αποφασίσαμε να δώσουμε κάτι παραπάνω 39 ευρώ +5€ μεταφορικά ώστε να είμαστε σίγουροι και καταλήξαμε στο θερμόμετρο της Lamazi που θα το βρείτε εδώ.  Εδώ και 8 μήνες περίπου δεν έχει κάνει ποτέ λάθος σε καμία μέτρηση του και δεν έχουμε αλλάξει ακόμα καμία μπαταρία.

Μπορείτε να το βρείτε εδώ και σίγουρα θα είστε 100% ικανοποιημένοι

Leave A Comment