Η κυβέρνηση υποκλίνεται στον Πομπέο και τον Τσίπρα στο κοινό ανακοινωθέν – Δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει τα Σκόπια και πως ο Τσίπρας έκανε ιστορική συμφωνία

Τι κι αν μέχρι εχθές σύσσωμη η Νέα Δημοκρατία κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα για την συμφωνία των Πρεσπών. Τι κι αν έλεγε στον ελληνικό λαό ότι θα ακυρώσει την συμφωνία. Τι κι αν δεν συμφωνούσε υποτήθεται με την συμφωνία των Πρεσπών και κατηγορούσε την τότε κυβέρνηση με έντονο τρόπο και θα φρέναρε τις ενταξιακές συζητήσεις των Σκοπίων στον ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Διαβάστε επίσης: Με αυτό το κουτί μπορείτε να βλέπετε τα πάντα δωρεάν.

Ξαφνικά έκανε κυβίστηση 180μοιρών και ολική ανατροπή σε όλες της απόψεις και τις εξαγγελίες της. Υποκλίθηκε στο μεγαλείο της Αμερικής και του υπουργού εξωτερικών της διοικούσας χώρας. Η τότε σθεναρή αντιπολίτευση και νυν κυβέρνηση εκτός από την υποτακτική υπόκλιση προς τον Πομπέο έκανε και υπόκλιση προς τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μια αδιανόητη ανακοίνωση εξέδωσε το ελληνικό ΥΠΕΞ, στην οποία την συμφωνία των Πρεσπών χαρακτηρίζει ως «ιστορική». Και εκτός από αυτό δεσμεύτηκε ο Νίκος Δένδιας ότι θα κάνουμε σαν χώρα ότι είναι δυνατό ώστε να ενταχθούν τα Σκόπια το συντομότερο στο ΝΑΤΟ.

Ο χαρακτηρισμός διατυπώθηκε στο κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε στα αγγλικά από το ελληνικό ΥΠΕΞ μετά την συνάντηση των υπουργών εξωτερικών Ελλάδας και ΗΠΑ, Ν.Δένδια και Μ.Πομπέο και «δικαιώνει» Α.Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα αναφέρεται το εξής: «Σημείωσαν τις προσπάθειες της Ελλάδας για αυτό τον σκοπό (την ένταξη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων σε ευρωπαϊκούς και υπερατλαντικούς οργανισμούς), τονίζοντας την σημασία της ιστορικής συμφωνίας των Πρεσπών και της ακόλουθης ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, ενώ υπογραμμίστηκε και η σημασία της επίμονης εφαρμογής της με καλή τη πίστει»!

Διαβάστε επίσης: Με αυτό το κουτί μπορείτε να βλέπετε τα πάντα δωρεάν.

«The United States and Greece reiterate their support for the integration of all the countries of the Western Balkans into European and transatlantic institutions according to the choice of their citizens.They highlighted Greece’s efforts to this end, noting the continued relevance of the historic Prespes Agreement and North Macedonia’s subsequent accession to NATO, while underscoring the importance of its consistent implementation in good faith.»

Leave A Comment