Η Γερμανία πουλάει την Ελλάδα και λέει όχι για τορπίλες – Ενώ κάνουν δώρο στην Τουρκία

Για μία ακόμα φορά η χώρα μας βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο όσο αφορά την διεθνή διπλωματία από τις επιλογές της κυβέρνησης. Η τυφλή εμπιστοσύνη που έχουμε δείξει μέχρι σήμερα στην Γερμανία και το άτυπο δικαίωμα που της έχουν εκχωρήσει οι κυβερνήσεις Νδ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να ορίζει την τύχη της χώρας μας φαίνεται πως σήμερα θα κληθούμε να το πληρώσουμε πολύ ακριβά.

Δείτε επίσης: Η μοναδική ελληνική μάσκα που φτιάχνετε εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα. Το 90% των μασκών φτιάχνονται στο Πακιστάν, στην Ινδία και στην Κίνα. Στηρίζουμε την Ελληνική παραγωγή. 

Απ ότι φαίνεται οι Γερμανοί φίλοι μας συντάσσονται πλήρως πλέον με την γείτονα Τουρκία και τα αιτήματά τους. Στο επίπεδο της διεθνής διπλωματίας η Γερμανία ασκεί τεράστιες πιέσεις ώστε να αποτραπεί πρόταση για κυρώσεις στην Τουρκία σε επίπεδο Ευρωπαϊκό όσο αφορά τις προκλήσεις της. Ενώ ταυτόχρονα παραδίδει άμεσα τις νέες τορπίλες και τα υποβρύχια στην ίδια με παράταση πληρωμής για τον Ιούνιο του 2021.

Την ίδια ακριβώς περίοδο η Άγκελα Μέρκελ έβαλε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη να δεσμευτεί ότι δεν θα ζητήσει κυρώσεις για την Τουρκία πριν την σύνοδο κορυφής της ΕΕ η οποία ήταν προγραμματισμένη την περασμένη βδομάδα και αναβλήθηκε λόγο κρούσματος κορονοϊού και έχει προγραμματιστεί εκ νέο 1-2 Οκτωβρίου.

Διαβάστε επίσης: Με αυτό το κουτί μπορείτε να βλέπετε τα πάντα δωρεάν.

Ταυτόχρονα η Γερμανία προσπαθεί να σύρει την Ελλάδα σε ένα εσπευσμένο διάλογο με την Τουρκία χωρίς καμία ρεαλιστική βάση με μόνο στόχο να θεμελιώσει δικαιώματα η Τουρκία η οποία λειτουργεί στο απόλυτο προς συμφέρον της Γερμανίας. Μάλιστα αρκετές διπλωματικές και δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι η Γερμανία πιέζει με έμμεσο τρόπο για την αποστρατικοποίηση των Ελληνικών νησιών πριν τον διάλογο.

Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένη πληροφορία, η Γερμανική κατασκευάστρια εταιρία δηλώνει ότι δεν διαθέτει ετοιμοπαράδοτες τορπίλες και δεν θα μπορέσει να ικανοποιήσει ανάλογο ελληνικό αίτημα τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο.

Η απροθυμία της Γερμανικής εταιρίας να εξυπηρετήσει τις άμεσες ανάγκες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού ερμηνεύεται περισσότερο ως ”διπλωματική” παρά ως ”εμπορική” και συσχετίζεται άμεσα με την πρωτοβουλία της Καγκελαρίας για εξεύρεση διπλωματικής λύσης και έναρξη Ελληνοτουρκικών συνομιλιών για εκτόνωση της έντασης στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Διαβάστε επίσης: Με αυτό το κουτί μπορείτε να βλέπετε τα πάντα δωρεάν.

Leave A Comment