ΈΚΤΑΚΤΗ Προειδοποίηση Αρναούτογλου – H Ελλάδα θα χωριστεί στα δύο – Ανέβασε χάρτη με ύψη χιονίου

Είναι οριστικό… Χάρτη με τα ύψη χιονιού που θα πέσουν σε Αττική (μέσα και η Αθήνα), Εύβοια και Κρήτη ανέβασε ο Σάκης Αρναούτογλου, προειδοποιώντας για έντονες χιονοπτώσεις.

Για πρώτη φορά ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου έγραψε για τον χιονιά που θα χτυπήσει τη χώρα από την Τετάρτη, προειδοποιώντας για μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις. Μέχρι 40 εκατοστά το χιόνι στην Αττική, μέχρι μισό μέτρο σε Εύβοια και Κρήτη.
Αναλυτικά όσα έγραψε…

Χρόνια πολλά φίλες και φιλοι!
Δυναμική η εμφάνιση του χιονιά κυρίως από την Πέμπτη στα ανατολικά και νότια!
Κύμα ψύχους με ήλιο και πολύ τοπικές ασθενείς χιονοπτώσεις στα δυτικά και βόρεια και πυκνές χιονοπτώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και στα νησιά του Αιγαίου αλλά ακόμα και περιοχές με πολύ χαμηλά υψόμετρα της Κρήτης σε συνδυασμό με σφοδρούς ανέμους (χιονοθύελλες) αναμένεται κυρίως από την Πέμπτη και κατά τόπους έως και το Σάββατο.
Έντονες δείχνουν με τα σημερινά στοιχεία οι χιονοπτώσεις κυρίως την Πέπτη και πιθανώς και την Παρασκευή στις περισσότερες περιοχές και της Αττικής σε συνδυασμό επίσης με σφοδρούς κατά διαστήματα ανέμους!
(Δείτε στην εικόνα τα ενδεικτικά ύψη χιονιού που αναμένεται να πέσουν κατά τη διάρκεια του διημέρου Πέμπτη- Παρασκευή στις παραπάνω περιοχές)
Όσοι πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο κυρίως το διήμερο Πέμπτη – Παρασκευή αλλά και γενικότερα οι κάτοικοι των παραπάνω περιοχών που δείχνουν να επηρεάζονται περισσότερο από τον επικείμενο χιονιά παρακαλούνται να ενημερώνονται τακτικά για τον καιρό για τυχόν αλλαγές που ίσως προκύψουν!
Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτολγου

Δείτε τον χάρτη με τις χιονοστρώσεις που ανέβασε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Πηγή:makeleio.gr

Leave A Comment