Εγκρίθηκαν και από Ελλάδα και Κύπρο 485 εκ. ευρώ προς την Τουρκία … Περιμένοντας κάποτε σε ένα μέλλον τις κυρώσεις

Ακόμη ένα γεγονός έρχεται να ξεμπροστιάσει την απραξία της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο μείζον εθνικό θέμα με την Αγία Σοφιά. Παρόλο που ο Ερντογάν έχει ξεπεράσει κάθε όριο προκλητικότητας τις τελευταίες ημέρες με την αλλαγή της Αγίας Σοφιάς σαν Τζαμί, με τα Τουρκικά αλιευτικά που έφτασαν μέχρι την Μύκονο, με τις ΝAVTEX που δέσμευσαν το μισό Αιγαίο, με τα Τουρκικά ερευνητικά σκάφη με τις δεκάδες παραβιάσεις καθημερινά και με την προκλητική του στάση στο μεταναστευτικό η Ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να επικροτεί την στάση αυτή της Τουρκίας.

Διαβάστε επίσης : Κι όμως οι κάμερες ασφαλείας σας σώζουν από κλοπές και διαρρήξεις -Τι λένε οι στατιστικές

Με ψήφο και της Ελλάδας αλλά και της Κύπρου και χωρίς να άσκηση κανένα ΒΕΤΟ αλλά και χωρίς καμία μορφή κυρώσεων με οικονομικό αντίκτυπο προς την Τουρκία. Ο Ερντογάν παίρνει ακόμα 485 εκατομμύρια ευρώ πρόσθετη στήριξη από την ΕΕ για το μεταναστευτικό. Η σχετική πρόταση της ευρωπαϊκής επιτροπής εγκρίθηκε από το ευρωκοινοβούλιο και τα κράτη-μέλη. Σύμφωνα με την είδηση από την deutsche welle τουρκικά τα χρήματα αυτά θα είναι επιπρόσθετα στην βοήθεια των 6 δις ευρώ πού προβλέπεται να δοθούν, με βάση τη συμφωνία του 2016 ανάμεσα σε Τουρκία και ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε πως με τα συγκεκριμένα 485 εκατομμύρια ευρώ θα μπορέσoyn να παραταθούν μέχρι το 2021 δύο σημαντικά προγράμματα, για τους περίπου 1.700.000 μετανάστες όπως και για τα 600.000 παιδιά σχολικής ηλικίας. Η επιτροπή στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως η βοήθεια των 485 εκατομμυρίων ευρώ μέσω των υπηρεσιών βοήθειας του ΟΗΕ, της Eρυθράς Hμισελήνου και των οργανώσεων της Ερυθράς Ημισελήνου, θα φτάσει στους έχοντες ανάγκη.

Διαβάστε επίσης : Κι όμως οι κάμερες ασφαλείας σας σώζουν από κλοπές και διαρρήξεις -Τι λένε οι στατιστικές

Ο υπεύθυνος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων της ΕΕ Γιανεζ Λεναρτζικ, τόνισε πως η ΕΕ θα συνεχίσει να στηρίζει τους μετανάστες που βρίσκονται στην Τουρκία για όσο χρειάζεται και πρόσθεσε: “Πολύ περισσότερο τώρα που η κατάσταση λόγω κορονοϊού κατέστη ακόμη πιο δύσκολη¨ σύμφωνα με πληροφορίες της Diken.com.tr .

Από ότι φαίνεται για ακόμη μία φορά μέσα στα τελευταία 24ώρα η Ελληνική μεριά δεν δείχνει κανένα σημάδι δύναμης στη διεθνή σκακιέρα αλλά και κανένα σημάδι εθνικής υπευθυνότητας σε σοβαρά θέματα . Οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης Μητσοτάκη για αυστηρές κυρώσεις μέσω του ιδίου αλλά και μέσω των κυβερνητικών εκπροσώπων της αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά πως είναι μπαλωθιές σε ένα ξέφρενο Τούρκικο γλέντι.

Leave A Comment