Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε στον καύσωνα; Ψάχνετε απελπισμένα κάποιο κύμα δροσιάς; Mία συμβουλή που θα σας κάνει να σκεπάζεστε από αύριο

Το κύμα καύσωνα πλήττει εδώ και 2 εβδομάδες περίπου όλη την Ευρώπη, με την Ελλάδα να ακολουθεί και να έχει γίνει πλέον αισθητή η αύξηση της θερμοκρασίας σε πολλά μέρη της χώρας. Τα συμπτώματα που μπορεί να φέρει η υψηλή θερμοκρασία στο ανθρώπινο οργανισμό είναι πολλά και διαφορετικά.

Το βασικότερο όλων όμως είναι η ποιότητα του ύπνου. Σύμφωνα με το ιστότοπο Sleep Council η ιδανική θερμοκρασία για να κοιμόμαστε είναι ανάμεσα στους 16-18 βαθμούς Κελσίου. Η Λίσα Αρτις, σύμβουλος ύπνου στον ιστότοπο, λέει: «Η θερμοκρασία του σώματός σας θα πρέπει να πέφτει λίγο πριν πάτε για ύπνο, γι’αυτό είναι τόσο δύσκολο να κοιμηθείτε όταν είστε ζεστοί».

Κι επειδή το καλοκαίρι προβλέπεται πολύ θερμό, παρακάτω προτείνουμε μερικές συμβουλές για το πώς να κοιμηθείτε καλύτερα όταν έχει ζέστη.

Πριν διαβάσετε τις χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κοιμάστε σαν πουλάκι οφείλουμε να σας παρουσιάσουμε μία συσκευή που έκανε την εμφάνισή της φέτος στην Ελληνική αγορά και λειτουργεί με ρεύμα συνδέεται με usb σε πρίζα, laptop, powerbank, pc και καταναλώνει όσο ένας φορτιστής κινητού. Και κοστίζει μόλις 39 ευρώ.

Η συσκευή αυτή λέγετε Portable Coolair ULTRA 2X και έχει ενσωματωμένη την Hydro chill technology. Ουσιαστικά η συσκευή εκμεταλλεύεται την ψυκτική ιδιότητα του νερού και ακόμα καλύτερα όταν είναι πάγος, ψύχει τον αέρα μέσο του θαλάμου που διαθέτει και στη συνέχεια μέσω του πολυπτέρυγου ανεμιστήρα που διαθέτει τον διοχετεύει στον χώρο προς την μεριά που θέλουμε.

Η καινοτόμα αυτή συσκευή, μας δροσίζει χωρίς να πρέπει να πληρώσουμε μία περιουσία και εκατοντάδες ευρώ για να εγκαταστήσουμε κάποιο κλιματιστικό στο χώρο μας και χωρίς να έχουμε τις βλαβερές επιπτώσεις που προκαλούν τα κλιματιστικά στον οργανισμό μας. Η μεγάλη διαφορά εδώ είναι ότι αυτή η συσκευή δεν είναι κλιματιστικό και δεν δημιουργεί θερμικές διαφορές με το φυσικό περιβάλλον αλλά μόνο ομαλή τοπική μεταβολή. Έτσι δροσιζόμαστε χωρίς να επιβαρύνουμε τον οργανισμό μας και χωρίς να τον σοκάρουμε συνεχώς.

Στην συνέχεια μία απλή αλλά πολύ αποδοτική συμβουλή για να μπορέσετε να απολαύσετε τον ύπνο σας ακόμα κατά την διάρκεια του καύσωνα είναι να κάνετε ένα χλιαρό ντουζ 20 λεπτά περίπου πριν πέσετε για ύπνο.

Μία δεύτερη έξυπνη και αρκετά αποδοτική λύση είναι να κλείσετε τα παντζούρια και τα παράθυρα του υπνοδωματίου σας κατά την διάρκεια της δύσης και να παραμείνουν έτσι μέχρι το επόμενο πρωί.

Απαραίτητο και πάντα αναγκαίο έναν μπουκάλι με νερό δίπλα στο κρεβάτι σας δροσερό ώστε να ενυδατώνετε συνεχώς τον οργανισμό σας.

Για όσους ενδιαφέρονται μπορούν να βρούν την συσκευή εδώ. Προσοχή υπάρχουν πολλές απομιμήσεις στην αγορά πολύ χαμηλής απόδοσης.

Leave A Comment