Διπλωματική αυτοκτονία της Ελλάδας στην πιο κρίσιμη στιγμή πετάμε απ έξω τον μοναδικό μας σύμμαχο την Γαλλία

Η χώρα μας βιώνει τα δυσκολότερα 24ώρα των τελευταίων 20 ετών με την Τουρκία καθημερινά να εντείνει την κατάσταση και να τραβάει το σχοινί. Η κυβέρνηση πασχίζει να βρει συμμάχους σε διεθνές επίπεδο και δυστυχώς όλες οι μεγάλες δυνάμεις αποστασιοποιούνται από το θέμα των Τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο. Η Αμερική κάνει λόγο για “αμφισβητούμενα ύδατα” με μεμονωμένες φωνές εντός κογκρέσου να δίνουν δίκιο στην Ελλάδα και με την επίσημη θέση να δίνει έμμεσο ηθικό πλεονέκτημα στην χώρα μας χωρίς ωστόσο να λαμβάνουν σαφή θέση κατά της Τουρκίας. Η Γερμανία με την σειρά της να κρατάει την ίδια στάση κάνοντας λόγο για συζήτηση σε κοινό τραπέζι Ελλάδα και Τουρκίας όσο αφορά το ενεργειακό και την Ελληνική υφαλοκρηπίδα δίνοντας έμμεσο δικαίωμα άσκησης πίεσης στην Τουρκία. Η Ρωσία να αντιμετωπίζει το θέμα με απάθεια και έμμεση στήριξη στην Τουρκία. Και ενώ το τοπίο της διπλωματίας δείχνει αδιέξοδο για την χώρα μας η Κυβέρνηση Μητσοτάκη το κάνει ακόμα χειρότερό θέτοντας και τους Γάλλους εκτός οι οποίοι είναι η μοναδική χώρα που έχει εξαγγείλει άμεσο μήνυμα κατά της Τουρκία και αμέριστη συμπαράσταση στην Χώρα μας και με πολεμική υποστήριξη αλλά και με πιέσεις στην ΕΕ ώστε να στηρίξουν άμεσα και έμπρακτα τα σύνορα της ΕΕ.

Διαβάστε επίσης : Κι όμως οι κάμερες ασφαλείας σας σώζουν από κλοπές και διαρρήξεις -Τι λένε οι στατιστικές

Σήμερα η γαλλική La Tribune αναφέρει στον τίτλο της: ‘Στο περιθώριο της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής, ο Εμμανουήλ Μακρόν δεν κατάφερε να πείσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να αγοράσει τις φρεγάτες FDI για το Πολεμικό Ναυτικό. Η προμήθεια αναβλήθηκε επ’αόριστον!”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως αναφέρει το δημοσίευμα ανέβαλε επ αόριστον την αγορά για τις Γαλλικές φρεγάτες Belharra. Και μάλιστα το έκανε στην χειρότερη στιγμή την ώρα που ψάχνει απεγνωσμένα συμμάχους. Την ίδια στιγμή, σίγουρα δεν ήταν τυχαίο το μήνυμα της γνωστής δημοσιογράφου Μ. Δεναξά, η οποία βρίσκεται στη Γαλλία πολλά χρόνια γράφει στον προσωπικό της λογαριασμό:”Ελλάς-Γαλλία πρώην Συμμαχία κι όχι με υπαιτιότητα των Γάλλων, την ώρα που διακυβεύονται εθνικά συμφέροντα. Και εις ανώτερα!”.

Και όλα αυτά, την στιγμή που Τουρκία με μήνυμα που εκπέμπεται διαρκώς προς όλους τους ναυτιλομένους, καλεί όποιο πλοίο αντιμετωπίζει πρόβλημα ή βρίσκεται σε κίνδυνο, στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο, να καλεί άμεσα το τουρκικό ναυτικό!

Διαβάστε επίσης : Κι όμως οι κάμερες ασφαλείας σας σώζουν από κλοπές και διαρρήξεις -Τι λένε οι στατιστικές

Το μήνυμα επαναλαμβάνεται διαρκώς και λέει:

“This is Turkish Navy, Turkish navy maintenance watch on channel 16 continuously and have permanent presence in ΑEGEAN Sea and Eastern Meditteranean .If any merchant ship or fishing boat need assistance it is kindly requested to contact”.

Το μήνυμα το λαμβάνουν πλέον εμπορικά πλοία και αλιευτικά. Πάμε προς ”γκριζάρισμα”;

H Ελλάδα οφείλει να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει τα διεθνή δημοσιεύματα με τις κρισιμότερες ώρας να έρχονται και με τους Έλληνες να βρίσκονται σε τεράστια ανησυχία.

Leave A Comment