Δεν ασχολούμαστε με την Αγιά Σοφιά είναι θέμα της UNESCO – Δεν επηρεάζονται οι σχέσεις μας

Για ακόμα μία φορά η επίσημη θέση της Γερμανίας αδειάζει την ελληνική πολιτική και τις επικοινωνιακές κορώνες της κυβέρνησης για δήθεν διεθνής κυρώσεις της Τουρκίας με τον χειρότερο τρόπο. Με δηλώσεις που έκανε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του Βερολίνου Στέφεν Ζάιμπερτ .Μιλώντας στο κυβερνητικό μπρίφινγκ της Δευτέρας είπε «Όταν μιλάμε για μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς και τη διατήρηση τους επιδιώκουμε να κρατάμε απ’ έξω τη διεθνή πολιτική» συνεχίζοντας Το θέμα της Αγίας Σοφίας είναι ένα πολιτιστικό ζήτημα και δεν άπτεται των «πολιτικών σχέσεων ή ακόμη της πολιτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα σε κράτη». Μιλώντας στο ίδιο μπρίφινγκ εκπρόσωπος επεσήμανε ότι η Αγία Σοφία αποτελεί από το 1985 μέρος της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και ότι πριν από μια απόφαση για την μετατροπή της σε τζαμί θα έπρεπε να είχε ενημερωθεί η UNESCO. «Δυστυχώς παραλήφθηκε. Και αυτό συμβάλει επιπλέον στη θλίψη μας».

Διαβάστε επίσης : Κι όμως οι κάμερες ασφαλείας σας σώζουν από κλοπές και διαρρήξεις -Τι λένε οι στατιστικές

Μέσα από τις δηλώσεις και την επίσημη θέση της Γερμανίας για ακόμα μία φορά αποδεικνύεται ότι η Ελλάδα είναι ουραγός της διεθνής σκακιέρας και με τους Έλληνες πολιτικούς να μην έχουν καμία επιρροή ούτε καν σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Συνεπώς πέρας της απαξίωσης από τους Ευρωπαϊκούς της εταίρους που βιώνει σε κάθε μείζον εθνικό ζήτημα η Ελλάδα αποδεικνύεται ότι οι επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης αρέσκεται να λειτουργεί με σκοπό να θολώσει τα νερά ώστε να δώσει την εντύπωση στους Έλληνες πολίτες ότι κάποιος ασχολείται με το θέμα αυτό. Επίσης εδώ φαίνεται ότι οι εξαγγελίες τόσο του ίδιου του Κυριάκου Μητσότάκη όσο και του Άδωνι Γεωργιάδη αλλά και άλλων κυβερνητικών στελεχών περί κυρώσεων είναι εντελώς αβάσιμες αλλά εξυπηρετούν μόνο επικοινωνιακά ώστε να δώσουν την εντύπωση στους Έλληνες ότι δεν θα περάσει έτσι η Ισλαμοποίηση της Αγίας Σοφιάς.

Leave A Comment