Εθνική ήττα – Άτακτη διπλωματική υποχώρηση από την Ελλάδα – Κάθεται στο τραπέζι του διαλόγου χωρίς όρους με την Τουρκία

Τελικά σε τίποτα από ότι έλεγε η ελληνική κυβέρνηση δεν μπόρεση να μείνει αμετάβλητη. Αντιθέτως όλες οι εξαγγελίες και οι προειδοποιήσεις που είχε κάνει προς την Τουρκία, τις πήρε ο άνεμος και μαζί με αυτές και την εθνική μας αξιοπρέπεια.

Δείτε επίσης: Η μοναδική ελληνική μάσκα που φτιάχνετε εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα. Το 90% των μασκών φτιάχνονται στο Πακιστάν, στην Ινδία και στην Κίνα. Στηρίζουμε την Ελληνική παραγωγή. 

Η ελληνική κυβέρνηση στην αρχή έλεγε ότι αν η Τουρκία παραβιάσει τα χωρικά μας ύδατα και ξεκινήσει έρευνες με το Oruc reis θα υπάρχουν συνέπειες και πως δεν αποκλείεται ακόμη και εμπλοκή. Η Τουρκία που έχει αντιληφθεί την ελληνική κυβέρνηση και πως το βασικό της όπλο είναι η επικοινωνιακή της κάλυψη μέσω των Ελληνικών ΜΜΕ, όχι μόνο ξεκίνησε έρευνες αλλά είναι ακόμα εντός χωρικών υδάτων και κάνει ακόμ αέρευνες.

Στην συνέχεια η ελληνική μεριά είπε ότι θα υπάρξουν κυρώσεις μέχρι που και αυτό ο ίδιο ςο πρωθυπουργός το πήρε πίσω δίνοντας μάλιστα υπόσχεση ότι δεν θα ξανά θίξει το θέμα των κυρώσεων μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου.

Στην συνέχεια η ελληνική μεριά είχει εξαγγείλει ότι αν η Τουρκία κάνει στρατιωτικές ασκήσεις στα ελληνικά χωρικά ύδατα τότε θα υπάρχει αντίδραση από ελληνικής μεριάς και μάλιστα υπήρχε και ανακοίνωση στελεχών του στρατού και τελικά η Τουρκία έκανε 3 ασκήσεις και αυτή τη στιγμή κάνει και την τέταρτη.

Στην συνέχεια δια στόματος Δένδια αλλά δεκάδων στελεχών της Κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν απόλυτοι ότι καμία συζήτηση με την Τουρκία μέχρι να υπάρξει αποκλιμάκωση. Και μέσα σε μόλις μία εβδομάδα η Κυβέρνηση Μητσοτάκη πάει σε διάλογο άνευ όρων πλέον με την Τουρκία.

Δείτε επίσης: Η μοναδική ελληνική μάσκα που φτιάχνετε εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα. Το 90% των μασκών φτιάχνονται στο Πακιστάν, στην Ινδία και στην Κίνα. Στηρίζουμε την Ελληνική παραγωγή. 

Αύριο Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ελληνοτουρκική συνάντηση σε επίπεδο τεχνικών επιτροπών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου.Το λυπηρό είναι ότι ο ελληνικός λαός είναι απόλυτα σύμφωνος και συνένοχος στην εθνική παρωδία που διαδραματίζεται αυτή την περίοδο. Είναι πλέον σχεδόν τελεσίδικο σε όλους τους κύκλους της διεθνής διπλωματίας ότι η Τουρκία θα πάρει στο 100% αυτό που θέλει και μάλιστα είναι σύμφωνη και η Ελληνική μεριά.

Το ζητούμενο πλέον ανάμεσα σε Ελλάδα, ΝΑΤΟ και Τουρκία δεν είναι τί και πόσο χάσουμε από την εθνική μας κυριαρχία, αλλά πως θα παρουσιαστή πλέον από τον διεθνή τύπο αλλά και από τα ελληνικά ΜΜΕ ως νίκη ή ως ευνοϊκός συμβιβασμός προς την χώρα μας.

Επίδειξη δύναμης επάνω στο κουφάρι της ελληνικής διπλωματίας που τελικά αποδεικνύεται λίγη σε κρίσιμες ώρες .  «Είμαστε έτοιμοι για διάλογο»

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εξέφρασε την ετοιμότητα της Τουρκίας «για διάλογο με την Ελλάδα χωρίς προϋποθέσεις».

 

Leave A Comment