Ηχηρή Αποκάλυψη – Το ανοιχτό μικρόφωνο αποκαλύπτει κρυφή συνομιλία διάλογο Μπορέλ με την Γερμανίδα υπουργό Άμυνας Άνεγκρετ Κάρενμπαουερ

Μεγάλες αποκαλύψεις, ανησυχία και απορίες προκαλεί η σύντομη συνομιλία μεταξύ του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ και της Γερμανίδας υπουργού Αμύνης Άνεγκρετ Κράμπ Κάρενμπαουερ.

Διαβάστε επίσης: Aυτή είναι η μοναδική ελληνική μάσκα με πλενόμενο φίλτρο που φτιάχνετε εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα.

Στην συνομιλία ακούγετε να ρωτάει ο Ζοζέπ Μπορέλ την Άνεγκρετ Κάρενμπαουερ πως εξελίχθηκαν οι συνομιλίες με Αθήνα και Άγκυρα. Με την υπουργό άμυνας της Γερμανίας χωρίς να ξέρει ότι το μικρόφωνο παραμένει ανοιχτό “δύσκολα”.

Συμπληρώνοντας στην συνέχεια “λίγο πιο ομαλά με την Ελληνική μεριά, αλλά πολύ δύσκολα με την Τουρκική πλευρά”. Με την σειρά του ο κ. Μπορέλ απάντησε ότι «οι Τούρκοι είναι πολύ εκνευρισμένοι με τη συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο» και ότι «πιστεύουν ότι οι Έλληνες δεν είναι αξιόπιστοι». «Η Άνγκελα Μέρκελ θα ενημερώσει τον Ερντογάν την Παρασκευή» του απάντησε η Γερμανίδα υπουργός.

Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, η κ. Καρενμπάουερ δήλωσε ότι η ελληνοτουρκική κρίση δεν είναι μόνο θέμα των δυο χωρών, αλλά «μας άφορα όλους την ΕΕ και το ΝΑΤΟ».

Διαβάστε επίσης: Aυτή είναι η μοναδική ελληνική μάσκα με πλενόμενο φίλτρο που φτιάχνετε εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα.

Ωστόσο οι δηλώσεις που ακούστηκαν μεταξύ των δύο προκαλούν έντονοι ανησυχία στον Ελληνικό λαό ειδικά με τις εξελίξεις που έρχονται και που αφορούν την φράση της Άνεγκρετ Κράμπ Κάρενμπαουερ “δύσκολα”που αφορά προφανώς την αποκλιμάκωση στην περιοχή.

Ένα δεύτερο σημαντικό και κρυφό σημείο που πρέπει αν σταθούμε είναι η έκφραση του κ. Μπορέλ που λέει ότι : «οι Τούρκοι είναι πολύ εκνευρισμένοι με τη συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο» και ότι «πιστεύουν ότι οι Έλληνες δεν είναι αξιόπιστοι». H λέξη “αναξιόπιστοι” αφορά συνήθως μία συμφωνία. Μάλιστα όταν η λέξη “αναξιόπιστοι” με τον τρόπο που κατατέθηκε από τον Κύριο Μπορέλ υπονοεί ότι μέρος της συμφωνίας αυτής είναι γνωστή και στο τρίτο πρόσωπο που την εκφράζει και στην προκειμένη περίπτωση είναι ο ίδιος και η υπουργός άμυνας της Γερμανίας Άνεγκρετ Κράμπ Κάρενμπαουερ. Ως τι ο κύριος Μπόρελ χρησιμοποίησε την ίδια έκφραση που εξέλαβε από τις συνομιλίες του με την Τουρκία. Αν έχει χρησιμοποιηθεί ως σημείο αναφοράς στην κρυφή σύντομη συζήτηση που έκαναν μεταξύ τους τότε υπάρχει συμφωνία μεταξύ Γερμανία, Ελλάδας, Τουρκίας που απλά η Τουρκία δεν πιστεύει ότι θα τηρηθεί από μεριάς Ελληνικής και προσπαθεί να πάρει προκαταβολικά κάτι. Αν έχει χρησιμοποιηθεί ώς απλή λεκτική αναφορά μελλοντικής διαπραγμάτευσης τότε αυτό σημαίνει ότι ήδη η Τουρκία ξέρει τι θα κερδίσει στην μελλοντική διαπραγμάτευση με στήριξη από την ΕΕ και την Γερμανία και θέλει διαβεβαίωσης.

Πάντως σίγουρα στην μεταξύ τους συνομιλία φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο ισχυρός παίχτης στην περιοχή είναι η Τουρκία και είναι ο μόνος που ασκεί πιέσεις με την χώρα μας και την κυβέρνηση Μητσοτάκη απλώς να περιμένη την Γερμανική και Ευρωπαϊκή ετυμηγορία.

Διαβάστε επίσης: Aυτή είναι η μοναδική ελληνική μάσκα με πλενόμενο φίλτρο που φτιάχνετε εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα.

Leave A Comment