Ακόμα ένα χαστούκι από Τουρκία και η Ελλάδα γυρίζει και το άλλο μάγουλο συνεχώς – Η θα τα δώσετε ή θα τα πάρουμε όλα λέει ο Ακάρ

Εμείς θέλουμε διάλογο τώρα με τους δικούς μας όρους να σας τα πάρουμε όλα και να μην σας αφήσουμε τίποτα ειδάλλως θα σας τα πάρουμε με το έτσι θέλω λέει άμεσα η Τουρκία μέσω των δηλώσεων του υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Με την Ελλάδα μέχρι σήμερα να μην δείχνει σημάδια ζωής και αντίδρασης σε συνεχή βάση.

Διαβάστε επίσης: Aυτές είναι οι ελληνικές μάσκες με φίλτρα με δεκάδες παραγγελίες εξωτερικού

Συγκεκριμένα οι δηλώσει του ήταν:
«Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα και τα δικαιώματά μας. Έχουμε και τη δύναμη και τη θέληση γι’ αυτό και το επαναλαμβάνουμε και σήμερα. Θα συνεχίσουμε τις σεισμικές έρευνες όσο χρειαστεί, μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι έρευνες. Δεν υπάρχει κάποιο χρονικό όριο ή περιορισμός. Εμείς ασκούμε τα δικαιώματά μας, κάνουμε συγκεκριμένες τεχνολογικές εργασίες εκεί. Για όσο χρειαστεί εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τις έρευνες. Το υπουργείο Ενέργειας κάνει τις εργασίες κι εμείς ως Ένοπλες Δυνάμεις είμαστε εκεί.  Δεν έχει καμία διακοπή», δήλωσε ο Ακάρ στο Τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

O Τούρκος ΥΠΑΜ χαρακτήρισε «παράλογη» την επέκταση των χωρικών υδάτων από την Ελλάδα, ενώ αναφορικά με τις ναυτικές ασκήσεις της Τουρκίας τόνισε ότι «οι ΝΑVTEX θα συνεχιστούν μέχρι να τελειώσουν οι έρευνες». Και σε έντονο ύφος τόνισε ότι «δεν θα παραχωρήσουμε ούτε μια σταγόνα νερού», προειδοποιώντας ότι «οποιαδήποτε παρενόχληση κατά των συμφερόντων μας θα έχει τίμημα».

Διαβάστε επίσης: Aυτές είναι οι ελληνικές μάσκες με φίλτρα με δεκάδες παραγγελίες εξωτερικού

Ο Ακάρ υποστήριξε ότι Ελλάδα και Αίγυπτος βγαίνουν αμφότερες χαμένες από την πρόσφατη συμφωνία για οριοθέτηση θαλάσσιων ζωών. Από την άλλη, ο Ακάρ δήλωσε ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη για διάλογο με την Ελλάδα αναφορικά με τα «προβλήματα» στο Αιγαίο. «Είμαστε υπέρ των συνομιλιών. Ας μιλήσουμε. Είμαστε ανοικτοί στον διάλογο, θέλουμε ειρήνη και ηρεμία, αλλά θέλουμε να αναγνωρίζονται και νόμιμα δικαιώματά μας. (…) Ως Τούρκοι και Έλληνες πρέπει να μιλήσουμε, να συζητήσουμε και να λύσουμε τα προβλήματά μας χωρίς να καταφεύγουμε στην Ευρώπη, την ΕΕ ή τη Γαλλία. Αν οι Έλληνες ομόλογοί μας το αποφασίσουν τις ερχόμενες ημέρες, ευχαρίστως να τους υποδεχθούμε εδώ».

Διαβάστε επίσης: Aυτές είναι οι ελληνικές μάσκες με φίλτρα με δεκάδες παραγγελίες εξωτερικού

O Aκάρ προειδοποίησε ότι «δεν θα πρέπει να δοκιμαστεί η δύναμη της Τουρκίας». «Τα σύνορα της Τουρκίας είναι σαφή στην Ανατολική Μεσόγειο. Έχουμε πει τι θα συμβεί αν τα παραβιάσετε. Αλλά πάντα υπογραμμίζουμε ότι είμαστε υπέρ του διαλόγου. Ο διάλογος για την Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να είναι η πρώτη επιλογή, ειδάλλως θα ακολουθήσουν ανεπιθύμητες καταστάσεις».

Leave A Comment