1821 – 2018: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ !!

ΚΙΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΣΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ 2016

ДВИЖЕНИЕ ГРЕКО-РОССИЙСКОЙ ДРУЖБЫ 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  25.03.2018:

Συμπληρώνονται 197 χρόνια από την έναρξη της μεγάλης Ελληνικής Επαναστάσεως! Την Επανάσταση κήρυξε στην Μολδαβία ο αξιωματικός του Ρωσικού Στρατού Αλέξανδρος Υψηλάντης, που διώχθηκε και φυλακίστηκε από τους Αυστριακούς του Μέτερνιχ! Αρχιστράτηγος της Επανάστασης ήταν ο επικεφαλής της ρωσικής παράταξης Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, που διώχθηκε και φυλακίστηκε από τους Γερμανούς του Όθωνα. Πρώτος Κυβερνήτης του ελληνικού κράτους ήταν ο Ιωάννης Καποδίστριας, αξιωματούχος της Ρωσίας, που δολοφονήθηκε με εντολή των Άγγλων. Η Τουρκία αναγκάστηκε να αναγνωρίσει το ελληνικό κράτος χάρη στη νίκη της Ρωσίας κατά της Τουρκίας το 1829 και την κατάληψη της Αδριανούπολης από τον Ρωσικό Στρατό.

Παραδίδουμε μαθήματα Ελληνικής Ιστορίας για να ξέρουν οι Έλληνες σε ποιους οφείλουν την ελευθερία τους και ποιοι τους κατατρέχουν μέχρι σήμερα.

Σήμερα που δύο Έλληνες στρατιωτικοί έχουν φυλακιστεί στην Αδριανούπολη, και η μόνη σοβαρή διπλωματική πρωτοβουλία για την απελευθέρωσή τους έγινε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομογένειας της Ρωσίας κ. Ιβάν Σαββίδη με διάβημα προς τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν.

Leave A Comment