Τώρα με τον κορονοϊό νομίζεις ότι είναι διακοπές μετά όμως έρχεται ο λογαριασμός και το γλέντι.

Βλέπω κάθε μέρα δεκάδες επιφανής και μη πολίτες να προτρέπουν τον κόσμο να συμμορφωθεί στην καμπάνια “Μένουμε σπίτι”. Το ερώτημα λοιπόν είναι ένα όλοι αυτοί λοιπόν είχαν και εχθές τόσο αυξημένο το αίσθημα ευθύνης. Και αν ναι ή όχι όλοι αυτοί θα το έχουν και αύριο.

Πάμε να δούμε λίγο τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή,  τι έρχεται και τι θα συμβεί  μετά από το πανηγυράκι  με τον Κορονοϊό.

Σήμερα που μιλάμε έχουν κλείσει παγκοσμίως όλα τα σύνορα, και το άμεσο αντίκτυπο στις οικονομίες είναι τρομακτικό που σημαίνει ότι όλο αυτό το χρηματοοικονομικό κενό μετά θα κληθείς να το πληρώσεις εσύ και εγώ. Σήμερα θα μου πεις δεν το καταλαβαίνεις γιατί είσαι κλεισμένος μέσα στο σπίτι σου και οι ανάγκες σου περιορισμένες. Αλλά αύριο που θα βγείς και θα έρθουν όλοι οι λογαριασμοί και θα αυξηθούν το 90% των προϊόντων σου θα το νιώσεις καλά στην τσέπη σου. Επίσης μαζί με την αύξηση που έρχεται θα έρθει και μία ωραία υποτίμηση σε όλα  τα γνωστά νομίσματα με αποτέλεσμα οι πραγματικές αυξήσεις να είναι σοκαρίστηκες.

Φυσικά μην αυταπατάστε δεν θα φτωχύνουμε όλοι μαζί απλά τα φτωχά κράτη θα γίνουν φτωχότερα και τα πλούσια πλουσιότερα. Και ο λόγος είναι απλώς διότι μέσα από όλο αυτό κάποιοι έχουν φροντίσει να επενδύουν στις χρηματοοικονομικές αξίες οι οποίες αύριο θα υπερτιμηθούν εν μία νυχτή και σε επίπεδα που θα μοιάζουν σοκαριστικά θα το αναλύσω σε άλλο άρθρο περί κρυπτονομισμάτων. Επίσης μην έχεις την εντύπωση ότι οι παρέα των πολιτικών σου αγκαλιά με του ίδιους δεν έχει φροντίσει να κερδίσει εκατομμύρια ευρώ κάθε μέρα με το εμπόριο μασκών, αντισηπτικών, φαρμάκων και πολλά ακόμα που σήμερα είναι πιο πολύτιμα και από χρυσό. Άρα το πρόβλημα και τον λογαριασμό θα τον πληρώσεις εσύ.

Κλείσε τα μάτια σου και αναλογίσου λίγο τον πραγματικό σκοπό που έχει σε παγκόσμιο επίπεδο το “μένουμε σπίτι” και η τεχνητή καθίζηση της παγκόσμια αγοράς και θα δεις σοκαρίστηκα νούμερα. Αυτή την στιγμή έχουν χάσει περισσότερα από 18 τρεις δολλάρια σε παγκόσμιο επίπεδο μόνο στα χρηματιστήριο και μόνο στις αναπτυγμένες χώρες. Αυτά πιστεύεις ότι δεν θα τα πληρώσει κανείς; Πιστεύεις ότι αν κάποιοι έχασαν λόγο υποτίμησης των μετοχών τους την κεφαλαιακή αξία δεν θα τα πάρουν πίσω; Κλείνοντας τα μάτια σου λοιπόν θα δείς αυτά τα νούμερα που νομίζεις ότι δεν σε αφορούν, σε 3 με 4 μήνες να γίνονται ο εφιάλτης σου και ειδικά όταν τελειώσει αυτό το πανηγυράκι με το μένουμε σπίτι και τον κορονοϊό θα συνειδητοποιήσει πλήρως και άμεσα τι παιχνίδι έγινε και για ποιο λόγο.

Με απλά λόγια το πρόβλημα δεν είναι τώρα αλλά σε λίγο και δεν θα έχει να κάνει τότε με κανένα ιό αλλά με κάθε έναν ξεχωριστά και τότε θα είναι κάθε ένας μόνος του. Τότε θέλω να δώ την ευσυνειδησία όλων όσων νομίζουν ότι έχουμε διακοπές.

Υγ. Σε όσους σπεύσουν να σχολιάσουν τι προτείνω εγώ.  Θα σας το απλά και ξάστερα προτείνω το Βρετανικό μοντέλο προστασίας από τον κορονοϊό που ορίζει σε περιορισμό μετακινήσεων και καραντίνα μόνο όσουν είναι ευπαθείς ομάδες και άνω των 60 ετών. Μάλλον η Αγγλία δεν είναι ανόητη χώρα με εντολοδόχος πολιτικούς και μάλλον δεν κάνει διακοπές.

Leave A Comment