Υποψήφιος ευρωβουλευτής και δεξί χέρι του Μητσοτάκη λέει ότι “Τα σκουπίδια έχουν περισσότερη αξία από τον Μέγα Αλέξανδρο”

Ο αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και επιστημονικός σύμβουλος του Ιδρύματος «Κ.Καραμανλής», Δημήτρης Καιρίδης, θα είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

«Ως εδώ καλά», θα πείτε, «και που είναι το πρόβλημα;». Αν εξαιρέσουμε ότι στο βιογραφικό του που έδωσε η ΝΔ στη δημοσιότητα αντικατέστησε τη δεκαετή προϋπηρεσία του στο ίδρυμα Κόκκαλη (από το1997 έως το 2007) με μια αόριστη αναφορά «έχω δουλέψει και ως επιστημονικός σύμβουλος σε κυβερνήσεις και ιδρύματα» ο κ. Καιρίδης εμπλέκεται και σε μια εξόχως ενδιαφέρουσα υπόθεση με αιχμή το ονοματολογικό (Μακεδόνας γαρ). Μια υπόθεση που έφτασε μέχρι και τη βουλή (με επερώτηση) και που ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ πλέον, διέψευσε όχι με μεγάλη επιτυχία.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Τον Φεβρουάριο του 2011 η ιστοσελίδα στα Σκόπια Bechuk δημοσιεύει το πλήρες κείμενο συνέντευξής του στην ανταποκρίτρια της εφημερίδας της τότε πΓΔΜ «UTRINSKI VESNIK», Μρικίτσα Πόποβιτς (η οποία σήμερα εργάζεται στο portal daily.mk) στην οποία υποστηρίζει ότι «Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν θα μπορούσε να είναι πιο σημαντικός από τα παρατημένα σκουπίδια έξω από τα κτίρια και του προβλήματος του ονόματος, καθώς, επίσης, η Ιστορία δεν πρέπει να επηρεάζει τις πολιτικές σχέσεις, τις οικονομικές ανταλλαγές και την ακαδημαϊκή συνεργασία μεταξύ της πΓΔΜ και της Ελλάδας».

Leave A Comment