Δώστε προσοχή!!Νέοι κίνδυνοι παρουσιάζονται για όσους καπνίζουν!!

Σύμφωνα με τους Φιλανδούς επιστήμονες όσοι καπνίζουν κατά μέσω όρο δέκα τσιγάρα ημερησίως έχουν τεράστια πιθανότητα να προκαλέσουν μεγάλη ψυχική διαταραχή.Όλοι γνωρίζουμε πως τόσο καιρό οι έρευνες έδειχναν πως επηρεάζουν το πεπτικό και τις αρτηρίες του καρδιακού συστήματος πλέον μέσα απο εντατικές έρευνες και πειράματα που έκανα στα εργαστήριά τους διαπίστωσαν πως όσοι είναι εθισμένοι στο κάπνισμα κινδυνεύουν με μεγάλες αλλαγές στο εγκεφαλικό τους σύστημα.
Το κάπνισμα σε νεαρή ηλικία είναι ένας ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας κινδύνου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πειράματος, συνήχθη το συμπέρασμα ότι η πρόληψη του καπνίσματος στους εφήβους μπορεί να έχει θετική επίδραση στην ψυχική υγεία του πληθυσμού κατά την ενηλικίωση.
Για αρκετές δεκαετίες, οι επιστήμονες παρατήρησαν περίπου έξι χιλιάδες άτομα που υποβλήθηκαν σε τακτική ιατρική εξέταση.
Στη μελέτη, οι ερωτηθέντες όχι μόνο αποκάλυψαν τις λεπτομέρειες της διατροφής και του τρόπου ζωής, αλλά και ιατρικές πληροφορίες σχετικά με την παρουσία ή την απουσία κακών συνηθειών, προβλήματα ύπνου ή ένα νευρικό κλονισμό.
Το πείραμα έγινε σε άτομα εως 30 ετών. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η δυσλειτουργία του νευρικού συστήματος που προκαλείται από την τακτική δηλητηρίαση του σώματος, μπορεί να κινηθεί σε προσωρινή ανεξέλεγκτη ψυχική βλάβη που προκύπτει να είναι μια σοβαρή ασθένεια, όπως η διπολική διαταραχή και η σχιζοφρένεια.

Leave A Comment