Δείτε το μακιγιάζ που πρέπει να κάνετε ενώ υποφέρεται από αλλεργίες!!

Καλή και όμορφη η άνοιξη σε χαροποιεί να βλέπεις διάφορα τοπία στολισμένα απο χρώματα και λουλούδια,όμως το αιώνιο πρόβλημα με τις αλλεργίες είναι πολύ δύσκολο που πολλές φορές σε κάνει να σκέφτεσαι μόνο αρνητικά διότι δεν σε αφήνει ούτε να περιποιηθείς τον εαυτό σου.Πάμε λοιπόν να δούμε κάποια κόλπα για το μακιγιάζ που είναι κατάλληλο για όσους υποφέρουν από αυτό.1 Χρησιμοποίησε αδιάβροχο μακιγιάζ ματιών

Η σημασία της αδιάβροχης μάσκαρα και του eyeliner είναι μεγάλη. Υπάρχουν αμέτρητα αδιάβροχα eyeliner τόσο σε μολύβι όσο και σε υγρές μορφές, και με τόσες πολλές μάσκαρα διαθέσιμες σε κανονική και αδιάβροχη σύνθεση, καλό είναι να έχεις την αγαπημένη σου και στις δύο για τέλειο μακιγιάζ ματιών ακόμα και με αλλεργία.

2 Αν τα συμπτώματα επιμένουν, απόφυγε εντελώς το liner

Aν τα μάτια σου εξακολουθούν και δακρύζουn ή αισθάνεσαι μια ακατανίκητη επιθυμία να τα τρίψεις , μπορεί να μουντζουρωθούν.

Δοκίμασε την σκιά ματιών. «Όταν τα μάτια είναι πολύ κόκκινα και με φαγούρα, αποφεύγω τον επιπλέον ερεθισμό και παραλείπω το liner. Αντίθετα, επιλέγω ματ σκιές», λέει ο make up artist Jared Lipscomb.

Μια καλά απλωμένη ματ σκιά μπορεί να δώσει διάσταση στο βλέμμα χωρίς τον κίνδυνο να φύγει από την θέση της και να σου χαλάσει την εικόνα.3 Color Corrector

Η χρήση των corrector στο μακιγιάζ δεν είναι τόσο διαδεδομένη στην χώρα μας, ωστόσο σε περιπτώσεις σαν αυτή είναι πολύτιμα. Για να καμουφλάρεις την ερυθρότητα γύρω από την περιοχή της μύτης δοκίμασε ένα σε πράσινο χρώμα και άπλωσε καλά, ελάχιστη ποσότητα πριν την εφαρμογή μακιγιάζ. Όσον αφορά την κοκινίλα γύρω από τα μάτια ο Jared Lipscomb προτείνει μικρή ποσότητα κίτρινου για να την σβήσεις. Στην συνέχεια άπλωσε κανονικά το foundation σου. Η κοκκινίλα θα είναι λιγότερο εμφανής.

4 Καταπράυνε το πρήξιμο πριν ξεκινήσεις το μακιγιάζ

Τα πρησμένα μάτια μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να κρυφτούν.

Δοκιμάστε παγωμένες κομπρέσες για μερικά λεπτά στην περιοχή. Θα μειώσουν το πρήξιμο και θα κάνουν το θαύμα τους. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε κάθε πρωί για τα πρησμένα από την κούραση μάτια.

5 Αν το πρήξιμο επιμένει κάνε contouring

Κάνε contouring. Μην σε απασχολούν τα ζυγωματικά τώρα. Επικεντρώσου στις περιοχές που είναι πρησμένες όπως τα μάτια και η μύτη σου. Χρησιμοποίησε μια ματ μεσαία καφέ σκιά ματιών για να τονίσεις τα βλέφαρα και κάτω από τη γραμμή των βλεφαρίδων σου για να μειώσεις την εμφάνιση του πρηξίματος. Όσο για μια πρησμένη μύτη, αν οι πλευρές της μύτης έντονα ερεθισμένες δοκίμασε να απλώσεις λίγο bronzer σε κάθε πλευρά και να διορθωσεις έτσι το περίγραμμα.

Leave A Comment