Δασκάλα στη Λέσβο αποφάσισε να ντύσει με φούστες τα αγόρια και όποιο παιδί δεν υπάκουε θα του κατέβαζε βαθμό

Εκτός ορίων βγήκε η δασκάλα δημοτικού σχολείου στην Λέσβο με την απόφασή της να ντύσει τα αγόρια της τάξης της με φούστες λόγο μίας σχολικής γιορτής χωρίς να είναι εθνική επέτειος και χωρίς να χρησιμοποιηθούν παραδοσιακές ενδυμασίες.

Η δασκάλα στα πλαίσια του πολιτιστικού μοντερνισμού και του νομοσχεδίου περί αλλαγής φύλου αποφάσισε να δημιουργήσει μία θεατρική παράσταση με αφορμή το κλείσιμο της σχολική χρονιάς στην οποία τα αγόρια της έκτης δημοτικού θα αλλάξουν φύλλο για λογαριασμό του ρόλου τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικής ιστοσελίδας η δασκάλα η οποία είναι και υποδιευθύντρια του σχολείου αποφάσισε να ντύσει τα αγόρια με φούστες και τακουνάκια και τα κορίτσια με παντελόνια και σακάκια. Όπως ήταν φυσικό κάποια από τα αγόρια αντέδρασαν έντονα με την δασκάλα να απειλεί τα παιδιά ότι όποιο παιδί δεν θα συμμετέχει στην παράσταση δεν εκφωνήσει ούτε ποίημα αλλά και οι βαθμοί αποφοιτήσεις του από το δημοτικό θα μειωθούν.

Όπως ήταν φυσικό υπήρχαν έντονες αντιδράσεις από τους γονείς που έμαθαν τα σχέδια της δασκάλας και σταμάτησαν την παράσταση δημιουργώντας ένταση στο σχολείο λίγες μέρες πριν την υλοποίησή της. Ωστόσο υπάρχουν φωνές στο δασκάλων στο σχολείο που κάνουν λόγο για ρατσιστική συμπεριφορά των γονέων αλλά και ομοφοβικά πρότυπα.

Εμείς περιμένουμε την άποψή σας περί του θέματος και θα είχε ενδιαφέρον να μας πείτε πως θα αντιδρούσατε αν αυτό συνέβαινε στο δικό σας σχολείο με πρωταγωνιστή τον υιό ή την κόρη σας.

Leave A Comment