Αστυνομικός στη Λέσβο έκανε κύκλωμα που έδινε πλαστά έγγραφα σε μετανάστες βγάζοντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ

Δεν πέφτουμε και από τα σύννεφα, με αυτά που ακούμε κάθε μέρα να συμβαίνουν στην χώρα μας. Σε αυτό το βρομερό τοπίο στην χειρότερη χώρα ίσως του πλανήτη με την μεγαλύτερη διαφθορά ακόμα και από αφρικανικές χώρες, σήμερα έσκασε μία ακόμα είδηση που μόνο τιμητική δεν είναι για την Ελληνική Αστυνομία και τις διωκτικές αρχές.

Κοινό μυστικό έχει καταντήσει η διαφθορά μέσα στην αστυνομία με την ατιμωρησία να δεσπόζει. Αυτή τη φορά ένας αρχιφύλακας μαζί με πολλά μεγαλοστελέχη της υπηρεσίας ασύλου αλλά και συναδέλφου του είχαν στήσει κύκλωμα έκδοσης πλαστών εγγράφων τα οποία στην συνέχεια τα έδιναν σε μετανάστες ώστε να τους εξασφαλίζουν την νόμιμη διαμονή τους στην χώρα μας.

Ο Αρχιφύλακας συνελήφθη στην Μυτιλήνη μαζί με δύο αλλοδαπούς από το Καμερούν με την διαδικασία του αυτοφώρου
Αρχιφύλακας της ΕΛΑΣ και δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν για συμμετοχή σε κύκλωμα πλαστότητας εγγράφων και διευκόλυνσης μετακίνησης αλλοδαπών, για συμμετοχή σε κύκλωμα πλαστότητας εγγράφων και διευκόλυνσης μετακίνησης αλλοδαπών.

Μέχρι σήμερα ο Αρχιφύλακας φαίνεται να έχει εισπράξει το ποσό των 800.000 ευρώ από 800 περίπου μετανάστες που κυκλοφωρούν αυτή τη στιγμή ελεύθερη στην χώρα.

Παρόλο που οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα ο αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να αποβληθεί από τα καθήκοντά του. Ωστόσο κινήθηκε διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου και την υπόθεση την έχει αναλάβει η ασφάλεια Μυτιλήνης σε συνεργασία με την Διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως αντιλαμβάνεστε στην χώρα που ζούμε η ατιμωρησία είναι αυτή που δεσπόζει οπότε είμαστε σίγουροι ότι έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία κουκουλώματος όπως τόσες και τόσες υποθέσεις.

Leave A Comment