Έρχονται αλλαγές στις ιατρικές ειδικότητες!!

Η νέα υπουργική απόφαση προβλέπει τη θεσμοθέτηση τριών νέων ειδικοτήτων, της Ιατρικής Γενετικής (αφορά γιατρούς), της Εργαστηριακής Γενετικής (αφορά βιολόγους) και της Οδοντοφατνιακής Χειρουργικής (αφορά οδοντιάτρους).
Επίσης, προστίθενται δύο νέες εξειδικεύσεις, της Επείγουσας Ιατρικής [η οποία θα συμβάλει στην αναδιοργάνωση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και στην αποτελεσματικότερη διαχείριση των επειγόντων περιστατικών] και του Σακχαρώδη Διαβήτη.
Παράλληλα, στην ειδικότητα της Ενδοκρινολογίας προστέθηκαν ο Διαβήτης και ο Μεταβολισμός, η Ακτινοδιαγνωστική μετονομάστηκε σε Ακτινολογία, και στην Ιατρική Βιοπαθολογία προστέθηκε ο όρος «Εργαστηριακή Ιατρική». Ακόμη, η Στοματική και Γναθοπροσωπική Χειρουργική, εκτός από ιατρική, έγινε και οδοντιατρική ειδικότητα.
Στον χρόνο άσκησης προστέθηκε επιπλέον ένα έτος στις ειδικότητες της Παιδιατρικής, της Δημόσιας Υγείας (εκτός από γιατρούς θα χορηγείται και σε οδοντιάτρους) και της Γενικής Ιατρικής «με στόχο την αναβάθμιση της ειδικότητας και τη δυνατότητα ανταπόκρισης των γενικών γιατρών στις σύγχρονες απαιτήσεις της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Τέλος, στο 5ο έτος (από τα συνολικά επτά) της Χειρουργικής Θώρακος θα πρέπει ο γιατρός να επιλέξει μεταξύ της καρδιοχειρουργικής και της θωρακοχειρουργικής.

Leave A Comment